Gayara: «Українська музика — це майбутнє нашої нації»

Співачка Gayara розповіла про свою дебютну пісню, про рівень музичної культури в Україні та про нову пісню «Україна переможе».

Gayara
Gayara

— Перша пісня, завдяки якій розпочалася співоча кар'єра Gayara? Розкажіть про цю пісню?

— Перша пісня співачки Gayara — це пісня «Я — українка». Пісня була написана ще у 2019 році, прем’єра відбулась тільки у 2021 році. Цією піснею я хотіла показати всю граційність, легкість, жіночність, красу, темперамент українських дівчат. І як результат — в тік тоці більше дев’яносто тисяч переглядів відео на пісню «Я -українка». Більшість співаків на той час співали російською і мою пісня українською, ще й патріотичного характеру, сприймали з обережністю. Я дуже хотіла, щоб українська пісня стала трендом. В пісні «Я — українка» співається": «…я — українка, горда й красива моя земля». Пісня «Я — українка» — це одна з тих пісень, яка пишеться в моменті і не виходить з голови. Якщо повернутися до моменту, як вона з’явилася, то в мене в голові днями лунав приспів, який я всіляко відмовлялася записувати (в той час я не планувала ставати співачкою). Але приспів мене наче переслідував і я подумала: «зараз напишу слова на папір і все, я забуду цю пісню і не буду до неї повертатися». Я справді написала слова пісні на папері, але забути не змогла, і так її довела до результату.

— Нещодавно ви записали нову пісню під назвою «Україна переможе». Розкажіть, як створювалася пісня і коли відбудеться прем'єра?

— Я завжди пишу про те, що відчуваю. Я впевнена, що Україна переможе, тому вирішила подарувати Україні переможну пісню. Як автор і композитор, я не зможу оминути найголовнішу подію в Україні. Вся моя творчість — це моє життя, мої переживання, почуття, віра на краще. Попередня моя пісня «Біль війни» — це для мене пісня — трансформація, яка має переродитись в нашу перемогу. Я бачу саме таку історію своєї країни і іншої не може бути. Пісня «Україна переможе» це про те що: для мене значення України — це перемога; що перемога України залежить від кожного з нас, бо «Україна — то є ми, Україна — то є ти». Саме в наших діях, як одна злагоджена команда, є наш успіх. Щодо прем’єри, то ми зараз в процесі підписання контракту з лейблом, після чого на початку наступного місяця має з’явитись пісня на усіх цифрових майданчиках.

Gayara
Gayara

— Українська музика зараз переживає певний підйом. З’являються нові талановиті музиканти, нові музичні роботи. Що можете сказати про рівень музичної культури в Україні?

— Кожен український виконавець має свій професійний рівень. Майже кожен артист або музична група створюють музичний продукт за власні кошти. І в період війни музиканти — це інвестори, які мотивують всіх українців. Музика це те, за що зараз відразу не платять. Дуже важливо, щоб наші діти зараз зростали, слухаючі українські пісні. А для цього потрібен великий вибір української музики, щоб слухач міг обирати в Україні улюбленого артиста. Українська музика — це майбутнє нашої нації.

— В Україні та й в усьому світі кожного року з’являються нові обличчя та одноденні зірки, про яких дуже скоро забувають. Не боїтесь стати однією з них? Що потрібно, на вашу думку, для того, щоб залишатись «на плаву»?

— Гроші, зв’язки і витривалість — це чесно і відверто. Тому що музика — це довгий шлях. Багато хто не витримує. В моєму випадку, я самостійно роблю дуже багато роботи. Наприклад: сама пишу музику, тексти, співпрацюю з аранжувальником, вношу корективи, продумую і записую бек вокал. Також сама виступаю як режисер кліпу, шукаю локації для зйомок, співпрацюю з благодійними організаціями. Дуже важливо підтримувати артистів, якщо не коштами, то хоча б поставити пісню на радіо, а музичне відео — на музичних каналах. Дуже важливо, щоб українська музика жила.

— Що Ви побажали б нашим читачам?

— Я хочу побажати всім українцям віри, впевненості у щасливе майбутнє. Дуже важливо, щоб кожен з Вас знав свою цінність, розвивався, незважаючи ні нащо. Розвиток — це майбутнє. Читайте, малюйте, займайтеся спортом. Робіть усе, щоб удосконалити себе. Нам потрібні здорові щасливі українці. Разом до перемоги.

ІНФО ДОВІДКА

Gayara (справжнє ім’я Ковальук Олена) — співачка, автор пісень, переможниця телевізійного проекту «Караоке на майдані» (2007 рік), володарка Гран-прі міжнародного конкурсу «Шоу західний регіон», дипломант міжнародного вокального конкурсу «Кришталевий жайвір», магістр музичного мистецтва естрадного відділу. Екс — учасниця музичного гурту «Дана вода». Засновниця та вокальний тренер вокальної академії «Art Mus». Перша представлена авторська пісня «Єдина Україна» у 2014 році та у 2018 році було представлене музичне відео до даної пісні. На той час артиста виступала під псевдонімом Melena. У 2021 році випустила дебютне відео «Я -українка» під новим сценічним іменем «Gayara» після чого виступає під даним іменем, а також бере активну участь в благодійних концертах, зокрема у концертах для підтримки ЗСУ. В липні 2022 року презентувала музичний альбом «Історія війни» та окремо сингл «What is Ukraine» на стадіоні в місті Рівне, а також розпочала співпрацю з футбольним клубом «Верес», написавши для клубу гімн «Перемога», який увійде у новий альбом артистки.

Спілкувався: Віталій Шуляр.