Запрошує Мельпомена

У вівторок, 29-го серпня, о 16:00 відбудеться пресконференція на тему: «XXV Міжнародний театральний фестиваль „Мельпомена Таврії“: деталі проведення». Захід пройде у пресцентрі «Укрінформ» за адресою м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Запрошує Мельпомена

Спікери:

Олександр Книга — президент фестивалю, генеральний директор-художній керівник Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. М. Куліша, народний артист України;

Ростислав Карандєєв — в.о. міністра культури та інформаційної політики України;

Анастасія Ларіна — програмна директорка Міжнародного театрального фестивалю «Мельпомена Таврії»;

Надія Агєєва-Швед — артистка Львівського академічного театру «Воскресіння» та Національної філармонії України, засновниця і режисерка незалежної театральної формації Project Art Theater.

Питання до обговорення:

Особливості ХХV Міжнародного театрального фестивалю «Мельпомена Таврії».

Цікаві проєкти та новинки ювілейного фестивалю.

Робота Херсонського театру, попри постійні обстріли міста.

Культура під час війни.

XXV Міжнародний театральний фестиваль «Мельпомена Таврії»

З 8 до 16 вересня відбудеться XXV Міжнародний театральний фестиваль «Мельпомена Таврії»! Метою фестивалю є популяризація мистецтва, обмін досвідом між творчими колективами, ознайомлення глядачів із найцікавішими виставами театрів із різних областей України та інших держав.

Особливості цьогорічної «Мельпомени Таврії»:

— гасло ювілейного фестивалю — «Ми вдома»;

— запланована home-програма у Херсоні в безпечному місці, а також guest-програма в інших містах країни та закордону на сценах театрів-учасників;

— у межах фестивалю відбудеться 70 показів 66 вистав 68 театрів (2 спільних проєкти на 2 театри);

— географія фестивалю: Португалія, Туреччина, Словаччина, Німеччина та Україна;

— 25-й фестиваль 8-го вересня відкриють відразу 25 театрів;

— відбудуться дві великі пресконференції: у Києві — 29-го серпня о 16:00 у прес-центрі «Укрінформу» за адресою вул. Богдана Хмельницького, 8/16; а також в Одесі — 4-го вересня о 15:00 в конференц-залі готелю «Premier»;

— 8-го вересня запланований спільний захід з благодійним фондом «Бібліотечна країна» та видавництвом «Саміт-книга» у межах KyivBookFest в Pochayna Event Hall. Дискусія: «Культурна деокупації українських територій». Спікери: Ростислав Карандєєв, Тарас Кремінь, Діана Трима, Юлія Бережко-Камінська та Олександр Гунько;

— працюватиме літературна сцена в 7 містах: Херсон, Одеса, Кропивницький, Київ, Львів, Миколаїв, Ганновер (Німеччина);

— заплановані заходи музичної платформи з бардами та рок-гуртами в Херсоні, Миколаєві та Одесі.

Все це та ще багато цікавого відбудеться у межах XXV Міжнародного театрального фестивалю «Мельпомена Таврії», який пройде за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку USAID.

Інформаційна довідка

«Мельпомена Таврії» — міжнародний театральний фестиваль, який уже 25 років поспіль попри всі труднощі проходить у Херсоні.

У межах фестивалю відбувається конкурсний перегляд театральних прем’єр. Експертна рада відзначає кращих акторів, сценографію, музичне та режисерське оформлення.

Традиційними є наради директорів театрів України, міжнародні режисерські конференції, творчі зустрічі драматургів, майстер-класи, літературні симпозіуми, вулична хода, гала-концерти та театральні капусники.

За 24 роки існування на фестивалі було показано понад 450 вистав, його відвідали близько 220 театрів зі 100 міст більш, ніж 20 країн світу. Зокрема, приймали участь творчі колективи з Білорусі, Угорщини, Придністров’я, Польщі, Румунії, Молдови, Португалії, Грузії, Азербайджану, Латвії, Литви, Ізраїлю, Франції, Болгарії, Туреччини, Австрії, Німеччини, Вірменії, Японії та США.