Підготовка до ВКР-19

2 лютого 2017 року у Держспецзв’язку, відбулося чергове засідання міжвідомчої робочої групи з підготовки до Всесвітньої конференції радіозв’язку у 2019 року (ВКР-19)

Підготовка до ВКР-19

В ході засідання проведено обговорення проекту плану підготовки до ВКР-19, визначено пріоритетні питання та відповідальних за їх підготовку, а також уточнено зміни складу міжвідомчої робочої групи з питань підготовки до ВКР-19.

Анатолій Тичинський представив присутнім Звіт представників УДЦР щодо їх участі у роботі 2-го засідання робочої групи Європейської конференції адміністрацій пошт та електрозв’язку (СЕРТ) з підготовки до ВКР-19 (CPG19), що проходило у м. Фойзісберг (Швейцарська Конфедерація).

Участь фахівців в дослідженнях CPG19 мало на меті забезпечити врахування інтересів України у сфері користування радіочастотним ресурсом при розробці проектів позиції СЕПТ і загальноєвропейських пропозицій з пунктів порядку денного ВКР-19.

За результатами представлення Звіту запропоновано, зокрема:

  • підготувати відомості щодо стану використання в Україні смуг частот, які плануються для проведення досліджень у рамках СЕПТ та в Україні з метою використання системами зв’язку 5G;
  • активізувати роботи з визначення умов електромагнітної сумісності у діапазонах 1,4 ГГц, 2,1 ГГц, 3,4−3,6 ГГц і 3,6−3,8 ГГц з метою забезпечення гармонізації використання спектру системами зв’язку 5G, які досліджуються у рамках Робочих груп СЕПТ, та забезпечення захисту РЕЗ інших діючих служб радіозв’язку в Україні;
  • розглянути проект позиції ІКАО на ВКР-19 в частині запропонованого анулювання приміток 5.201, 5.202 і 5.359, оскільки зазначені примітки містять назву України.

Підготовка до ВКР-19 продовжується.