У Дніпрі говоритимуть про нову Конституцію

Мета конференції — виробити Декларацію Народу України і нову Конституцію, а потім зібрати на її підтримку 3 мільйони підписів, необхідних для проведення Всеукраїнського референдуму.

У Дніпрі говоритимуть про нову Конституцію

У Дніпрі відбудеться конференція «Шляхи розбудови Української національної держави». На ній громадські активісти розроблятимуть нову народну Конституцію України. Захід орієнтовно запланований на 18:00 на 27 вересня, місце іще уточнюється. Про це i-ua.tv повідомив професор і співголова Всеукраїнського об’єднавчо-координаційного центру Михайло Бугаєць.

Мета конференції — виробити Декларацію Народу України і нову Конституцію, а потім зібрати на її підтримку 3 мільйони підписів, необхідних для проведення Всеукраїнського референдуму. Для розробки положень нового Основного Закону, аналогічні конференції працюють у всіх областях України. Вони утворюють ініціативні групи для створення документів та зібрання підписів за них.

«Не створивши громадського активу у областях і містах, ми не зможемо досягти своєї мети. Тобто, зібрати підписи громадян за необхідність проведення Всеукраїнського референдуму, — впевнений Михайло Бугаєць. — Звісно, можна було б організувати десанти з центру, щоб вони роз’їхалися по регіонам. Але ці люди не знатимуть ні сіл, ні міст, ні обласних центрів України. Тому, ми повинні створити ініціативні групи серед громадян на місцях. Вони будуть здатні зібрати підписи, а потім довезти їх до Києва. Крім того, проведення конференцій в областях допоможе консолідувати громадян і обрати делегатів для Всеукраїнського форуму», — зазначив він.