Презентація чергового стандарту набору відкритих даних для їх оприлюднення

15 грудня кожного року — це термін затвердження регуляторними органами планів підготовки проектів регуляторних актів, визначений Законом України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

Презентація чергового стандарту набору відкритих даних для їх оприлюднення

15 грудня кожного року — це термін затвердження регуляторними органами планів підготовки проектів регуляторних актів, визначений Законом України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

11 грудня, напередодні цієї дати, Державна регуляторна служба України, за допомогою партнерів, презентувала черговий стандарт набору відкритих даних для їх оприлюднення.

У контексті цього, усі зацікавлені змогли ознайомитись з положеннями нового стандарту та дізнатися про можливості використання онлайн-сервісу розробленого в рамках проекту «Регуляторна мапа України» для належного виконання органами влади вимог законодавства щодо розміщення на державному порталі data.gov.ua наборів відкритих даних регуляторних органів.

Ці норми не якісь формальні бюрократичні перепони у роботі органів, а якраз і забезпечують дотримання ними принципів прозорості та передбачуваності державної регуляторної політики, адже для того щоб брати належну участь у підготовці та удосконаленні регуляцій суб’єкти господарювання мають знати про відповідні плани регуляторів, а сама регуляторна діяльність має бути послідовною і дозволяти суб’єктам господарювання здійснювати планування їхньої діяльності.