Чому спорт шкідливий для здоров’я: Урок від Насірова

2 березня у НСК «Олімпійський» в м. Києві відбувся міжнародний спортивний Форум «Інвестиції у спорт — інвестиції у майбутнє країни», учасниками якого були заступник Міністра молоді та спорту Ярослав Войтович, народний депутат України Павло Кишкар, представники спортивного середовища, бізнесу та громадськості.

Чому спорт шкідливий для здоров’я: Урок від Насірова

Але вже ввечері дізнавшись з новин про арешт голови Державної фіскальної служби Романа Насірова у лікарні «Феофанія», зрозумів, чому їм усім НЕ ВИГІДНО демонструвати власну фізичну підготовку: Якщо робити щодня фізичні вправи і пропагувати на власному прикладі здоровий спосіб життя у соціальних мережах або ЗМІ, то як потім швидко перетворитись у майже нетранспортабельного хворого або інваліда-колясочника, коли до тебе прийдуть детективи із НАБУ або прокуратури? Ось такий когнітивний дисонанс виходить…

Втім, 2 березня у НСК «Олімпійський» в м. Києві відбувся міжнародний спортивний Форум «Інвестиції у спорт — інвестиції у майбутнє країни», учасниками якого були заступник Міністра молоді та спорту Ярослав Войтович, народний депутат України Павло Кишкар, представники спортивного середовища, бізнесу та громадськості.

Метою проведення Форуму стало обговорення сучасного стану та перспективи розвитку спорту в Україні, впровадження сучасних інструментів та стимулів для бізнесу у питаннях, пов’язаних з інвестиціями у спорт та популяризації здорового способу життя, як запорука успіху в спорті вищих досягнень, так і фізичному здоров’ї пересічного українця.

На обговорення Форуму були винесені питання державної політики у сфері спорту, стимули для його розвитку, як зробити зайняття спортом модним та сприяти розвитку спортивної інфраструктури в регіонах.

Даний Форум в котрий раз продемонстрував, що держава не тільки самоусунулась у питаннях розвитку спорту, а й є гальмом прогресу та позитивних зрушень, які впроваджують громадські рухи та організації. Так, завдяки, громадським рухам та організаціям як «Run Ukraine», «GOFIT», «Парі матч», «TOP RUNNERS» лише за останні роки кількість людей, які займаються біговим спортом зросла у десятки разів. У свою чергу, представники громадськості та бізнесу відзначили, що на сьогодні держава є «імпотентною» у питаннях розвитку спорту та внесення змін до законодавства щодо стимулювання вітчизняного бізнесу до капіталовкладень у розвиток спорту, відсутністю податкових пільг та преференцій із земельних та девелоперських питань.

Деякі учасники запропонували встановити нормативи з фізичних вправ для народних обранців та чиновників, проте були і противники таких нововведень, посилаючись на те, що ефективному управлінцю не обов’язково бути спортсменом. Проте я впевнений, що ефективний менеджер, який не може знайти 5−10 хвилин для власного здоров’я, навряд чи буде опікуватися питаннями розвитку фізичної культури багатомільйонної нації.

Під час виступу, Ігор Кретон, представник директор «TOP RUNNERS» на перше місце пріоритетів, як зробити заняття спором модним поставив особистий приклад перших осіб держави. Але вже ввечері дізнавшись з новин про арешт голови Державної фіскальної служби Романа Насірова у лікарні «Феофанія», зрозумів, чому їм усім НЕ ВИГІДНО демонструвати власну фізичну підготовку: Якщо робити щодня фізичні вправи і пропагувати на власному прикладі здоровий спосіб життя у соціальних мережах або ЗМІ, то як потім швидко перетворитись у майже нетранспортабельного хворого або інваліда-колясочника, коли до тебе прийдуть детективи із НАБУ або прокуратури? Ось такий когнітивний дисонанс виходить…

Давидов Андрій, громадський активіст