Цілі війни Росії з Україною не досягнуті — експерт

В Росії хотіли покарати українську владу та не пустити Україну до НАТО, але з огляду на ті процеси, які відбуваються у Фінляндії та Швеції, цілі війни Росії не досягнуті.

Про це під час прямого ефіру на i-ua.tv сказав філософ, мислитель, письменник Сергій Дацюк.

" В Росії хотіли покарати українську владу та не пустити Україну до НАТО, але після нашої перемоги Україна все одно буде виробляти військову продукцію зразків НАТО. Навіть якщо не увійде до його складу. Крім того, РФ не вдалося після повномасштабної війни з Україною відвернути загрозу НАТО від своїх кордонів. Про це свідчать процеси, які відбуваються у Фінляндії та Швеції. Тобто цілі війни Росії не досягнуті. Росії потрібно свої дії переосмислити, інакше на неї чекає розвал", — сказав Сергій Дацюк.

За його словами, сьогодні ми бачимо продовження Другої світової війни. Це відбувається, через те, що тоді суспільством не було осмисленого бачення перемоги.

" Саме це зумовило сьогодні нову війну. Тому українці мають це осмислити, щоб не закласти передумови для чергової війни. Українські війська в Москві так само погано, як російські війська в Києві. Це знищує перспективу та можливості для подальшого розвитку. Перемога — річ не така проста, як може здатися на перший погляд. Якщо на території нашої країни не залишиться ворога, то це видима й очевидна перемога. Але метою війни є мир, який має стати кращим. Це означає, що у людей має буде бачення цього миру, кращого ніж довоєнний. Коригуючи це бачення, ми зможемо отримувати ту чи іншу перемогу. Чудовим прикладом є ставлення до цього Росії, яка вже в черговий раз змінює мету війни. Так само, як Україна сама змінює бачення миру. Спочатку це було вистояти та не дати окупувати Київ. Але бачення нашої перемоги знову змінилось. Це зафіксовано у документах переговорної українсько-російської групи. Тому ми можемо висувати більше вимог до бачення перемоги України. Ми маємо робити нариси нашої майбутньої безпеки, бачення України у Європі. Але поки в Україні немає уявлення про Європу. Це не дуже добре для майбутнього країни", — резюмував Сергій Дацюк.