Експерт прокоментував, чи дійсно G7 посилить ізоляцію рф і що це означатиме

У Білому домі анонсували «конкретні дії» щодо подальшої ізо-ляції рф та послаблення її здатності вести жорстоку війну. Швидше за все це буде новий санкційний пакет.

Чи дійсно G7 посилить ізоляцію рф і що це означатиме
Чи дійсно G7 посилить ізоляцію рф і що це означатиме

Про це в коментарі i-ua.tv заявив керівник Центру громадської аналітики «Вежа» Валерій Клочок. «Цей пакет підтримають і країни ЄС. Він стосуватиметься країн, які постачають до рф товари подвійного призначення. Поки ведеться дискусія. Можна сподіватися, що санкційна політика проти рф буде набагато сильнішою», — каже експерт.

За його словами, поки санкції проти рф не допоможуть припинити війну в Україні.

" У росії достатньо мобілізаційного ресурсу та зброї для того, щоб продовжувати війну у повноцінному форматі. Зараз на росії проводиться нова хвиля мобілізації. Єдине на що не буде здатна рф — це виготовлення сучасних зразків озброєння та сучасної бронетехніки. Втім, маючи достатньо металобрухту, вони можуть його відновлювати. А ось для розвитку в них не буде можливості", — підкреслює експерт.

Крім того, експерт зазначив, що заява США про можливе визнання рф спонсором тероризму дійсно цікаве рішення.

«Воно вже давно обговорюється. Якщо воно буде ухвалено, то зовнішня політка США співпраці з рф буде мати зовсім інший вигляд. Зокрема, США не зможуть в економічній сфері співпрацювати з росією. Це буде стосуватися товарів, різних категорій послуг і таке інше. Такі приклади ми вже мали з іншими країнами. Зокрема, з Сирією. Якщо таке станеться, то це буде потужне рішення», — каже експерт.

Він підкреслив, що не варто очікувати, що Держдепартамент США дуже швидко визнає росію державою-спонсором тероризму через збройну агресію проти України.

" Адже в світі відбувається дискусія про скорочення співпраці з рф. Багато країн бояться піти на цей крок, адже це приведе до економічного дисбалансу у світі", — зазначає експерт.

Нагадаємо, що кчасники саміті лідерів країн Великої сімки, який відбудеться цього тижня в Японії, зроблять конкретні кроки для того, щоби посилити ізоляцію Росії. Про це під час брифінгу у вівторок, 16 травня, заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірб