Треба змінювати законодавство, — політолог назвав умову для проведення виборів

У нинішніх умовах продовження повноважень і Парламенту, і Президента сьогодні зіграє в плюс тим опозиційним силам, які перебувають у Верховній Раді, які зможуть на цьому маніпулювати. Але водночас вони лишаться в грі, бо вибори їх можуть повністю викреслити.

Ігор Чаленко та Олексій Якименко в програмі "Суспільні діалоги"
Ігор Чаленко та Олексій Якименко в програмі "Суспільні діалоги"

Таку думку висловив політолог Ігор Чаленко в програмі «Суспільні діалоги» з Олексієм Якименком на телеканалі I-UA.tv.

«Загалом нинішній склад Парламенту в тому вигляді, в якому він є, оновиться на ¾. Тобто в мене питання: а чи хочуть сьогодні нинішні обранці просто виходити з Верховної Ради в нікуди? Я сумніваюся», — підкреслив він.

За його словами, для того, щоб провести вибори в Україні під час війни, треба змінювати законодавство.

«Але в самій „Слузі народу“, знаючи, що буде сформований якийсь умовний „Блок Зеленського“, я сумніваюся, що вони наберуть голосів на те, щоб змінити закон про воєнний стан, кодекс виборчий і т.д. Я думаю, скоріше за все, буде гра йти до останнього. І тут питання навіть не політичної волі конкретно Зеленського чи Заходу. У нас є Верховна Рада, у нас парламентсько-президентська республіка. Так просто ці вибори не провести, бо це знову ж таки почнуть казати, що в нас відбувається узурпація», — пояснив експерт.

Чаленко зазначив, що треба завершувати війну за допомогою ЗСУ — це єдина можливість нормального подальшого політичного життя України.