Країни НАТО планують нарощувати виробництво зброї в Україні

Країни НАТО планують нарощувати виробництво зброї в Україні, що сприятиме її економічному розвитку та стане прибутковою перспективою для західних виробників.

Країни НАТО планують нарощувати виробництво зброї в Україні

Про це йдеться в матеріалі The New York Times.

Зазначається, що західні чиновники вважають розширення української збройної промисловості необхідним для економічного розвитку України, оскільки усвідомлюють послаблення підтримки Заходу у наданні необхідного озброєння.

У матеріалі підкреслюють, що неоголошений візит генсека НАТО Єнса Столтенберга та міністрів оборони Великої Британії та Франції Гранта Шеппса та Себастьяна Лекорню до Києва пов’язаний з планами нарощувати виробництво зброї в Україні.

Повідомляється, що західні країни мають проблеми з виконанням своїх зобов’язань щодо надання Україні зброї, зокрема артилерійських боєприпасів, і виснажують власні запаси швидше, ніж можуть їх поповнити.

Лекорню також заявив, що розвиток українського виробництва зброї є комерційною можливістю, та важливою військовою метою, а також способом тримати позицію та забезпечити французькі інтереси в Україні в довгостроковій перспективі.

За його словами, ідея полягає в тому, що з часом Україні менше «даруватимуть» зброю, натомість більше продаватимуть її — іноді з субсидіями.