російська імперія перемогла підкупом вищих посадових осіб — історик

Завдяки битвам Богдана Хмельницького заряду на свободу вистачило на 100 років, потім здобутки революції були знищені. Адже імперія перемогла не стільки військовим шляхом, скільки підкупом вищих посадових осіб.

ми вилізли з срсрівського феодалізму, але тягнемося туди – історик
ми вилізли з срсрівського феодалізму, але тягнемося туди – історик

Про це під час ефіру заявив незалежний дослідник історії України Сергій Коваленко.

«Богданом Хмельницьким була отримана перемога на Жовтих водах. Після цієї битви Хмельницький рушив далі, щоб добити Потоцького, в Україна раптом стався вибух. Почали нищити католиків. Тобто всіх, хто був ненависним. Мало того, Хмельницькому довелося придушувати деякі виступи. Він казав народові — все, що залишилося від шляхти, яка втекла переходить до Війська Запорізького», — каже дослідник.

Також він нагадав, що в ті часи було скасовано кріпацтво. Тобто українці стали вільними людьми.

«Після чого всі магнати — католики виїхали, рятуючи своє життя. Дехто перехрестився та прийняв православ’я. Це була обов’язково умова. Так само милували юдеїв. Тобто можна говорити про те, що Гетьман фактично привіз до Києва перемогу української буржуазно-демократичної революції. Коли Гетьманцев вступив до Києва, повертаючись з походу. Революцію була переможно завершена. Всі революційні зміни в соціально економічній та політичній галузі були станом на кінець грудня 1648 року були завершені, при тому, що тривала війна. Однак не зважаючи на війну реформи відбувалися. Феодальні держави були проти буржуазно-демократичного прецеденту під боком, коли селяни з московщини та Речі Посполитої почали тікати у Військо Запорізьке, бо там були кращі умови. рф же досі залишається феодальною. А ми вилізли з срсрівського феодалізму та тягнемося туди», — каже дослідник.

Він підкреслив, що заряду на свободу вистачило на 100 років, потім здобутки революції були знищені. Адже відбулася ліквідація залишків Війська Запорізького.

«Імперії дуже важко було дати йому раду. Вона перемогла не стільки військовим шляхом, скільки підкупом вищих посадових осіб та терором народу», — резюмує експерт.