Прокуратура вирішила рейдернути частину водосховища на річці Рось — керівник рибогосподарського підприємства

Сьогодні, 14 лютого, в Господарському суді Київської області, відбулося судове засідання, на якому прокуратура вимагала від товариства припинити незаконне використання Білоцерківського нижнього водосховища в Київській області.

судове засідання за позовом прокуратури
судове засідання за позовом прокуратури

Про це повідомляють журналісти i-ua.tv.

Господарський суд Київської області відкрив провадження за позовом прокуратури, з яким не згоден керівник рибогосподарського підприємства Сергій Горбаченко.

«На вимогу судді надати підтвердження, що відповідач отримав позов про судове засідання в особі органів державної влади, а також надати документи, згідно з якими підтверджується право власності на дану земельну ділянку під водним об’єктом, прокурор поплила. Адже не змогла надати необхідні докази та документи. Суддя це побачила. Крім того, у прокуратури немає ніяких законних підстав звертатися до суду. А саме — немає права власності на дану земельну ділянку та даний водний об’єкт. Прокуратура просто вирішила рейдернути частину Білоцерківського нижнього водосховища на річці Рось», — каже відповідач та власник товариства С. Горбаченко.

За його словами, під час судового засідання, прокурор попросила зробити перерву у суді, бо тільки 6 лютого отримала відзив на позов та їй потрібен час для його вивчення. Тож суддя перенесла підготовче засідання на 19 березня.

С. Горбаченко підкреслив, що його товариство не займаємося риборозведенням, як зазначають в прокуратурі та вимагає її представників забрати сфальсифікований позов.

«Це державна програма з відтворення водних біоресурсів коштом компенсаторного зариблення водних об’єктів з малою репродуктивністю. На всіх цих заходах були присутні депутати міської та обласної ради. Це каскадна проточна вода, куди ми вселяємо аборигенів. Тому прокуратура має забрати свій сфальсифікований позов. Прокуратура скоїла порушення, яке має ознаки кримінального злочину. Тому мною буде підготовлена відповідна заява до ДБР. Своєю чергою, суддя пропонує подавати клопотання, залучати експертів, укласти мирову угоду», — резюмує С. Горбаченко.