Чомусь росіянам дали війти з Херсону, хоча ворога треба не виганяти, а знешкоджувати — Шишкін

Народ перестав довіряти владі через непродумані операції. Зокрема, чому дали вийти бригадам московитів з під Києва та з Херсону?

Віктор Шишкін
Віктор Шишкін

Про це заявив суддя Конституційного Суду у відставці Віктор Шишкін.

«Порошенко ще з 2014 року не зробив мобілізацію ресурсів держави. Те ж саме стосується Зеленського. А це мобілізація промислових, виробничих, фінансових, людських, організаційних, владних та наукових ресурсів. Тому в Україна треба закон про мобілізацію називати військовий призив під час війни або закон про мобілізацію до збройних сил. Хоча насправді треба приймати закон про мобілізацію всіх ресурсів держави під лозунгом — все для фронту все для перемоги», — каже В. Шишкін.

Він нагадав, що представники ТЦК не виловлювали українців в лютому 2022 року.

«Навпаки, військкомати тоді відбивалися, кажучи, що їм не треба більше людей. Народ сам собі довіряв та сам себе захищав, взявши зброю до рук. Сьогодні ж людей відловлюють, тому що народ перестав довіряти владі. Адже вона почала займатися корупцією. Також відсутні підходи до оборони, побудову оборонної промисловості всередині країни, а лише клянчання. Крім того, народ перестав довіряти владі через непродумані операції. Зокрема, чому дали вийти бригадам московитів з під Києва? Їх потім просто перекинули під Харків. Те саме стосується Херсону. Чому ми дали вийти військам рф з міста за зберегли їх? А де операції по знешкодженню? Ворога треба не виганяти, а знешкоджувати. Саме тому виникла така недовіра до влади, яка каже про об’єднання з народом. А що ви зробили для того, щоб об’єднуватися?», — підкреслив В. Шишкін.

За його словами, війна виграється на суходолі.

«Згадайте підхід американського уряду у Другій світовій війні, коли Японія розгромила їх флот у Перл -Харборі. Потім японці вибили американців з Філіппін та Індонезії. Однак саме на суходолі долю війни вирішують піхотні бої. Україна зараз не може виграти, тому що у нас не вистачає снарядів, артилерії та танків. До речі, танкової промисловості в США за часів Другої світової війни не було. Тому Рузвельт у 1942 року поставив чітку задачу створити танкову промисловість. І це було зроблено за 4 місяці. В Україні повномасштабна війна триває вже більше 2 років, а вторгнення рф відбулося ще у 2014 році. Однак нічого досі не зроблено. Складається враження, що влада робить все, щоб не відбулася мобілізація наших ресурсів», — резюмує В. Шишкін.