Дасть путіну окупувати Україну або допоможе зброєю: чого чекати від перемоги Трампа

Кандидат на посаду президента США Дональд Трамп буде і дали тягнути лінію невизначеності, щодо України.

В. Зеленський та Д. Трамп
В. Зеленський та Д. Трамп

Про це в коментарі i-ua.tv заявив політолог Ігор Чаленко.

«Трамп думає, що вся проблема в тому, що нібито США неефективну дипломатію. Тому дійсно за стіл перемовин можна посадити рф та Україну. Однак ми бачимо з інтерв’ю путіна, що в рф не хочуть йти до справедливого миру. Крім того, путін нікому не вірить. Можливо він повірить Трампу і це стане кроком для зміни позицій рф. А в питанні України все і так зрозуміло. Всі, хто мали контакти щодо перемовин з путіним, сьогодні стають на сторону України. Особливо це яскраво проглядається в політиці чинного президента Франції Е. Макрона. А Трамп ухиляється від прямої відповіді, щоб залишити собі поле для маневру. Тобто він може ініціювати перемовний процес між Україною та рф або ж відновити ленд-ліз», — каже І. Чаленко.

Він нагадав, що Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан літав до США, щоб донести до Д. Трампа своє бачення завершення війни.

«Не думаю, що Орбан має шалений вплив на Трампа. Тому в питанні російсько- української війни і подальшого перебігу, найбільша небезпека — невизначеність. Трамп не є системним політиком. І він може прийняти рішення, як про скорочення допомоги Україні так і навпаки, запровадити тему ленд-лізу. Зокрема, завернувши його в обгортку того, що Україна бере техніку в борг. Однак залишається питання обсягів допомоги. Тому Трамп до виборів буде тягнути і дали лінію невизначеності, щодо України. Оскільки інакше він може підіграти опоненту Байдену. Тому тема України йде у руслі передвиборчих перегонів у США», — резюмує І. Чаленко.

Нагадаємо, що Трамп ухилився від прямої відповіді на запитання про свої дії щодо України. Він висловив сподівання, що до цього не дійде. За словами політика, до того часу, поки він візьме на себе повноваження президента у разі перемоги на виборах у США, мине багато часу, понад дев’ять місяців — для війни і політики це «вічність».