В СБУ мають перевірити зв’язки Княжицького з Сівковичем — правозахисник

СБУ має перевірити чи дійсно нардеп Микола Княжицький контактує з фсбшником та держзрадником України Володимиром Сівковичем.

Микола Княжицький контактує з фсбшником Володимиром Сівковичем
Микола Княжицький контактує з фсбшником Володимиром Сівковичем

Про це в коментарі i-ua.tv заявив правозахисник Дмитро Павліченко.

«Сівкович є державним зрадником. Тому в СБУ мають перевірити його зв’язки з Княжицьким, з яким в них зареєстрована спільна громадська організація, яка мала бути ліквідована, а не продовжувати працювати. А якщо виявиться, що Княжицький приймав спільні рішення з Сівковичем, то він є співучасником. Адже ця організація досі працює. Крім того, Сівкович не міг самостійно розповсюджувати свою антиукраїнську діяльність. Він це робив, а можливо і продовжує робити через певних осіб», — каже правозахисник.

На його думку, нардеп Княжицький має надати публічне пояснення своїх зв’язків з Сівковичем.

«Цьому питанню треба надати розповсюдження, а СБУ має належним чином відреагувати», — підкреслює правозахисник.

Також за словами правозахисника, в Україні вкрай важка ситуація, адже тривалий час фсб залучало своїх агентів до СБУ. Тому необхідно звертатися до голови СБУ Малюка, щоб він відреагував та провів чистки в парламенті та інших органах й відомствах.

«Сьогодні прямо на засіданні СБУ було затримано працівника Служби безпеки, який брав хабар та підозрювався у колобаранській діяльності. Над виявленням агентів кремля в Україні має працювати СБУ. Якщо Малюк позиціонує себе, як захисник українського народу та державності, бо знищив маже весь Чорноморський флот, то він має відреагувати на ситуацію з Княжицьким. Крім того, він має зробити все, щоб відчистити органи та парламент від московських агентів та терористичної організації фсб», — резюмує правозахисник.

Варто зазначити, що Княжицький співпрацював з Сівковичем. Разом вони заснували ГО «Інститут Суспільство». Наразі ця громадська організація не перебуває у стані ліквідації.

https://youcontrol.com.ua/catalog/company_details/33404017/

Нагадаємо, Володимир Сівкович звинувачується в держзраді за підривну інформаційну роботу проти України та побудову фізичних «кротоферм» в Україні. Своєю чергою, нардеп Микола Княжицький зараз активно бореться з телеграм-каналами та вже зареєстрував законопроєкт, який забороняє їхню діяльність в Україні. Також варто зазначити, що дружина Княжицького Лариса Княжицька наслідок реалізованих угод залишається опосередкованим власником 22,5% телеканалу «Еспресо», 77,5% опосередковано володіє іноземне підприємство ATMOSPHERE ENTERTAINMENT INC. Кінцевим бенефіціарним власником ATMOSPHERE ENTERTAINMENT INC. є громадянин України Іван Жеваго.