В Києві замість заводу Антонов може з’явитися черговий ТРЦ — експерт

Ми скрізь кричали, що на Антонові відбуваються ганебні та протиправні процеси. Однак до цього нікому не було діла, тому не здивуюся, що заводу Антонов з авіаційної промисловості, який знаходиться на Святошин, скоро не буде

Веніамін Тимошенко
Веніамін Тимошенко

Про це під час ефіру заявив голова об'єднання незалежних профспілок авіапрацівників Веніамін Тимошенко.

«Наразі роботодавцям дали інструмент потрохи звільняти людей без жодних погоджень з профспілками. На держпідприємствах нікому не потрібна ваша фаховість. Там потрібна лояльність. Адже роблять команду своїх. Наприклад, ми скрізь кричали, що на Антонові відбуваються ганебні та протиправні процеси. Однак до цього нікому не було діла. Однак не здивуюся, що Антонова, який на Святошин, скоро не буде. Навіщо там завод, якщо в цьому місці можна буде побудувати черговий ТРЦ або житлові квартали, а виробництво будуть переносити у Гостомель або інше місто. Заводи їм не потрібні, потрібна земля, на якій будуть будувати висотки та магазини», — каже Веніамін Тимошенко.

Він підкреслив, що в Україні громадяни стають безправними.

«Україна стала книжечкою у шухляді. Які права у нас залишилися? Немає права на вільне переміщення громадян. Крім того, тут немає захисту трудових прав. У нас скрізь лише декларується, що війна за свободу, а коли починаєш дивитися, а за яку свободу ми воюємо, то виявляється, що у нас ці свободи забирають за нашими спинами. Нам треба об’єднуватися заради нашого кращого майбутнього. Якщо ми не почнемо працювати над тим, а яку країну ми хочемо, в нас все буде ще гірше. Ми маємо визначитися, як ми хочемо жити та диктувати це політикам», — резюмує Веніамін Тимошенко.