Заяви Держдепа, що США не введуть війська в Україну, грають путіну на руку — експерший заступник Генпрокурора

Самопроголошений президент рф володимир путін розцінює такі заяви з боку США, як команду — фас.

США не збираються відправляти своїх військових до України
США не збираються відправляти своїх військових до України

Про це в коментарі i-ua.tv сказав перший заступник Генерального прокурора у 2014 році Микола Голомша

«Щодо заяви США, яку вони зробили на початку вторгнення рф в Україну, що вони не будуть воювати та їх солдати не будуть приймати участь у війни, розв’язали руки путіну. Західний світ є серйозним та виваженим. Однак вони не знають ментальності путіна, як гопника. Він це розцінює, як команду — фас. Тобто можна атакувати Україну і ніхто не буде втручатися та її захищати. Наразі ж заява Держдепу США, з критикою президента Франції Макрона, є некоректною. Україна уклала з Францією двосторонній договір безпеки. Тому стосунки цих двох країн не стосуються НАТО, вони стосуються лише України та Франції. А що стосується участі НАТО у війні, то поставив би знаки оклику та питання. Адже росія скоїла світовий злочин. Найстрашніший злочин, який тільки може бути — це світовий злочин. рф вторглася на суверенну територію та при цьому продовжує перебувати членом Радбезу ООН. При тому весь світ, в тому числі США і Генасамблея ООН, визнали росію агресором та прийняли резолюцію про виведення військ з території України. А росія продовжує вчиняти теракти в Україні. Зокрема, рашисти вдарили в Одесі по об’єкту, а потім вдарили знову, коли там були працівники ДСНС та інші цивільні. Це чистий приклад тероризму. Рф вчиняє теракти по всій території України та бомблять міста мільйонники. Стріляють по будинках, садочках та учбових закладах, вбиваючи людей. Тому виникає справедливе питання до лідерів світового рівня. Одним з яких є США. Тому в мене питання до Держдепу, навіщо декламувати, що НАТОвських військ в Україні не буде і що вони не будуть брати участь у війні. Скажіть, а росія це запитувала? Це відповідь або реклама для кого? Не можна так робити», — каже М. Голомша.

Він підкреслив, що ООН демонструє недієвість та значно занижує кількість цивільних жертв в Україні.

«Хоча в Україні тільки в одному Маріуполі загинуло понад 100 тисяч людей. А чи хтось задумувався, який відсоток росіян працює в ООН? Якщо туди зануритися, то можна просто жахнутися. Рік назад рф виключили з комісії ООН з прав людини. А цю комісію у швейцарському офісі очолює ГРУшник, який є громадянином рф. Він формує нам команду МАГАТЕ, де тільки дві людини лояльні до України, а всі інші лояльні до рф. Вони приїжджають до Запоріжжя та обіймаються з росіянами. Коли кожен день країна здригається від ударів по мирним містам та цивільній інфраструктурі з боку країни агресора, замість того, щоб Держдеп США звертався до рф, щоб вони припинили стріляти по мирним людям, від них лунає заява, що НАТО не буде приймати участь у війни та засудження Франції за відправку підрозділів в Україну. Краще б вони казали рф про виведення військ з території суверенної України. Чи готові вони поступитися своїми територіями? Адже згідно з конвенцією суверенні території є непорушними. Тож як це розуміти? Однак найголовніше, як розуміти принципи міжнародного права», — підкреслює М. Голомша.

За його словами, рф утворила велетенську колаборацію зла у світі.

«Не без росії обійшовся напад хамасу на Ізраїль, роздмухується конфлікт на Тайвані та у Венесуелі. Не без росії готувався держпереворот в Німеччині. Канцлер Шольц це розуміє, тому почав надавати допомогу Україні. Жовті жилети у Франції та Німеччині — це все глобальний тероризм рф. Подивіться, як працює колаборація у Польщі. Адже вони перекривають кордони не заради зерна. Як це розуміти, що росія платить на кордонах полякам гроші, рф всунула туди свою колаборацію і ніхто не реагує. Нам не потрібна реформа ООН, нам потрібна реформа в головах людей. Ми повинні називати речі своїми іменами. Зокрема, зло -злом. Якщо ми будемо його помічати та своєчасно реагувати, то не буде ніяких проблем. Адже непокаране зло повертається», —

На його думку, в рф створюють різні приводу, щоб відвернути увагу світу від України.

«Той же теракт в Крокус Сіті Холі вживається у доктрину виборів путіна. Адже після терактів у путіна росте рейтинг. Залякування людей та створення терористичного режиму у рф, який взяв у полон всіх громадян, репресивною машиною та штучним створенням відповідного режиму роботи та життя. І якщо світ продовжить демонструвати свою боязнь рф, це може перерости у непередбачувані наслідки. путін боїться понести відповідальність за свої злочини та готовий знищити весь світ. Тому заяви Держдепу є неправильними. Вони не на користь світопорядку. В Держдепі навпаки мали закликати росію негайно припинити агресію та виконати рішення Держасамблеї ООН — вивести війська рф з України. А вони навпаки критикують Макрона, який проявив свідомість та заявив, що готовий відправити війська в Україну та встановити світопорядок. Він претендує на світове лідерство. Якщо він продовжить цю тезу та лінію, то буде порядок, адже путін дуже злякався його заяви. Однак путінські прихвостні всюди. В тому числі і в США. Вони будуть всюди вилазити та робити все на догоду кремля», — резюмує М. Голомша.

Нагадаємо, що речник Держдепу голосив — США не збираються відправляти своїх військових до України.