Франція передаватиме Україні списане озброєння

Списане озброєння та обладнання зі складів Збройних Сил Франції країна передає та передаватиме Україні.

Себастьєн Лекорню
Себастьєн Лекорню

Про це заявив міністр оборони Франції Себастьєн Лекорню.

Ця заява пролунала під час відповіді на запитання журналіста про те, як він реагує на критику щодо передачі озброєння зі складу Збройних сил Франції до України, що послаблює безпеку Франції.

Лекорню зазначив, що передача озброєння ніяк не впливає на національну безпеку, оскільки озброєння, яке передається, є списаним.

Крім того, озброєння, яке Україна отримує сьогодні, потрапляє до категорії списаного, оскільки ті самі броньовані бойові машини AMX-10RC замінюються на сучасніші EBRC Jaguar.

Додатково він зазначив, що зброя, яка передається зі складу Збройних сил Франції, найближчим часом буде поповнена, оскільки країна виділяє великі інвестиції для розширення виробництва зброї.

Франція інвестує понад 413 мільярдів євро у 2024—2030 роках у розширення виробництва озброєння та загального посилення армії. Оскільки така тенденція зберігається, країна може не хвилюватися за власну безпеку.

Він зазначив, що справді, деякі артилерійські підрозділи не отримали потрібної підготовки, оскільки певна кількість САУ Caesar була передана Україні.

Але при цьому він нагадав, що наразі країна розширює та збільшує виробництво цих артилерійських систем і розмістила замовлення на закупівлю понад сотні САУ Caesar.