Роз’яснення щодо свідоцтва про вакцинацію від COVID-19

Міністерство охорони здоров’я України опублікувало роз’яснення щодо «Міжнародного свідоцтва про вакцинацію від COVID-19» та «Ковідного сертифікату».

Особи, щеплені двома дозами вакцини від COVID-19, вже можуть отримати в Україні Міжнародне свідоцтво про вакцинацію — документ про зроблені щеплення, який відповідає міжнародним медико-санітарним нормам (bit.ly/normy_zakon).

-
Міжнародне свідоцтво про вакцинацію від COVID-19

Слід відрізняти таке свідоцтво від «ковідного сертифікату» (він же «ковідний паспорт», «зелений сертифікат» тощо) — документу, який зараз розробляється в Україні з урахуванням вимог ЄС та ВООЗ та планується до запуску з 1 липня 2021 р.

В чому різниця між Міжнародним свідоцтвом про вакцинацію від COVID-19 та Ковідним Паспортом (сертифікатом)детальніше за посиланням.

З 11 червня поточного року туристам з України можна подорожувати до Угорщини при наявності Міжнародного свідоцтво про вакцинацію. Країни домовились про взаємне визнання українського свідоцтва і таким чином Угорщина стала першою країною ЄС, яка на офіційному рівні визнала такі свідоцтва.