Життя і голос за Україну

В український кінопрокат виходить документальний фільм «Міф», що розповідає про історію життя Василя Сліпака — оперного співака зі світовим ім’ям та унікальним голосом. Автори картини Леонід Кантер та Іван Ясній.

Життя і голос за Україну

Василь народився у Львові. Завдяки унікальному голосу він вигравав конкурс за конкурсом і, зрештою, переїхав до Франції, де прожив 19 років. Там мав усе, що ми звикли називати «щастям»: ім’я, успішну кар’єру на провідних оперних сценах світу, вірних друзів і кохання.

Співак брав участь у Революції Гідності, очоливши демонстрації у Франції, а згодом долучився до волонтерського руху, допомагаючи Україні. Здавалося б, робив більш ніж достатньо, як для людини творчої професії. Але коли в його рідну країну прийшла війна, Василь вирішив залишити сцену й стати до лав добровольців. Під час виконання бойового завдання Василь Сліпак, позивний «Міф» загинув від кулі снайпера.

Автори поєднують у фільмі два жанри: кіно та концерт. Тут використано безліч архівних відео, в яких герой показаний як у повсякденному житті, так і на сцені. Переплітаються дві сюжетні лінії. Одна — оповідання Джанні Родарі «Джельсоміно в країні брехунів» про хлопчика, який мав унікальний голос і боровся ним із негідниками; а друга — історія про Василя, який поклав свій голос і життя у боротьбі за свою країну, оскільки не міг мовчати.

Анімацію до фільму створив український карикатурист Юрій Журавель, а музику — Євген Гальперін, Роман Григорів, Ілля Разумейко та Едуард Приступа.

З 26 січня розпочався прем’єрний тур авторів фільму містами України. Фільм зможуть побачити жителі Чернігова, Сум, Харкова, Черкас, Дніпра, Полтави, Запоріжжя, Кривого Рогу, Маріуполя, Миколаєва, Вінниці, Херсона, Одеси, Тернополя, Івано-Франківська, Рівного, Львова, Житомира. А 8 лютого відбудеться прем’єра фільму у столичному кінотеатрі «Україна».

Життя і голос за Україну
Життя і голос за Україну
Життя і голос за Україну
Життя і голос за Україну
Життя і голос за Україну
Життя і голос за Україну