Київ живописний

Музей сучасного мистецтва України запросив на вернісаж «Адреса: Київ». Тема цього міста безмежна. Київ оспіваний поетами та прозаїками, його малюють та фотографують. Для когось це місто дитинства, а хтось захоплюється його славетною історією.

Київ живописний

Музей сучасного мистецтва України запросив на вернісаж «Адреса: Київ». Тема цього міста безмежна. Київ оспіваний поетами та прозаїками, його малюють та фотографують. Для когось це місто дитинства, а хтось захоплюється його славетною історією.

У всіх Київ свій. А на виставці можна побачити столицю очима митців Олени Яблонської, Олександра Павлова, Ганни Файнеман, Ернеста Коткова, Олександра Найдена, Олексія Орябинського, Зої Орлової, Віктора Кизика, Якима Левича, Олега Животкова, Юрія Соломка, Любові Рапопорт.

Якщо уважно вдивитися в твори цих авторів, то можна побачити різноманітні емоції — хвилювання і радість, смуток і ніжність, захоплення і розчулення…

Можна відчути ритм, в якому працювали митці. Саме так, зі справжніми почуттями та живими емоціями, з особливим ритмом пишуться картини. А глядачам потрібно прийти і зануритися в цей енергетичний простір, відчути місто, його мешканців, настрій і натхнення, насолодитися образотворчим літописом Києва.

«Ми вирішили провести виставку присвячену Києву і показати як це місто бачать кияни. Приємно що ці роботи не залишають відвідувачів байдужими.

Хотіли показити частину своєї колекції, яку збираємо вже багато років поспіль. Поки що не маємо постійної експозиції, але я впевнена, що вона з’явиться зовсім скоро і до неї увійдуть кращі з творів, представлених на цій виставці.

Сьогодні ми представляємо твори митців різних поколінь. Декого вже на жаль вже немає серед нас, а інші продовжують активно творити. Деякі художники сьогодні побачили на виставці картини своїх батьків і це нагадало їм дитинство. Сподіваюсь, що ця виставка буде цікава не лише киянам, але й гостям столиці", — розповіла відкриваючи виставку мистецтвознавець Ірина Алексєєва.

Виставка «Адреса: Київ» — це поетична розповідь про стрімкий час, що змінив життя, про вміння зупинити мить, про митців, які діляться власними роздумами, провокуючі до розмови. А в день відкриття нової експозиції деякими таємницями своєї творчості поділилися сучасні київські художники Ніна Марценюк, Олена Агамян, Олександр Павлов і Олександр Міловзоров.

Київ живописний
Київ живописний
Київ живописний
Київ живописний