Мистецтво — найкращі ліки

27 серпня в одеському Зеленому театрі відбудуться Іронічні читання оповідань Олени Андрейчикової в рамках проєкту #прозаnostra. До цього читання проходили в Київському театрі на Подолі, а нещодавно — на свіжому повітрі, в розарії ботанічного саду імені Гришка. Подію супроводжує жива музика від Андрія Показа, а ділить сцену з Оленою ще одна Олена — Кравець, яка одного разу прочитала книгу одеської авторки і закохалась в її прозу.

Мистецтво — найкращі ліки

В Одесі публіка зможе посміятися від душі та насолодитися історіями з нової збірки Андрейчикової «Ніжні виживуть».

#прозаnostra — це літературно-театральний проєкт, в рамках якого популярні актори, артисти, медійні персони, а також самі автори читають зі сцени сучасну прозу.

Проєкт створила Олена Андрейчикова, письменниця, радіоведуча, дипломант міжнародної літературної премії імені Ісаака Бабеля. Коротко і легко її іронічні історії розповідають про нас із вами, про наші падіння та злети, про відносини з колегами, друзями, коханими, тих, хто за сотні кілометрів, і тих, хто в сусідній кімнаті.

Мета проєкту — популяризувати формат літературних читань, привернути увагу до сучасної літератури, відволікти глядачів від інтернету і, звісно, їх розважити. Це не просто читання, а театральне дійство, сповнене посмішок, іронії, натхнення, світлого смутку та любові.

Події проєкту часто бувають благодійними. Його творці співпрацюють із фондом підтримки матерів і дітей у скрутних життєвих обставинах «Місто добра», а також відкриті до будь-яких пропозицій з адресної допомоги.

Вони намагаються долучати до проєкту відомих лідерів думок, журналістів та авторів. Вони відкриті до нових колаборацій та виступів у нових містах та локаціях, як тільки посткарантинні реалії дозволять нарешті це зробити. Бо мистецтво та сміх — найкращі ліки у тривожні часи!