Опера в умовах карантину

18 вересня 2020 року Національна опера України відкриває свій 153-й театральний сезон! В основі репертуару вересня — як нові, надзвичайно цікаві концертні програми, так і улюблені глядачами вистави камерного жанру.

Опера в умовах карантину

Так шанувальників оперного мистецтва окрім Оперного Гала-концерту на честь відкриття 153-го театрального сезону (18 вересня) за участі провідних солістів театру очікує зустріч з неперевершеним тандемом Тараса Штонди та Валентина Дитюка в опері «Моцарт і Сальєрі» М. Римського-Корсакова (20 вересня) та примадонною оперної сцени Людмилою Монастирською з ії сольною програмою (25 вересня).

Для поціновувачів балету передбачена не менш цікава програма. І починається вона з Балетного Гала-концерту на честь відкриття 153-го театрального сезону «De capo Ballet Gala» (19 вересня) та Гала-концерту «Con Amore Ballet Gala» (24 вересня) за участі провідних солістів балету. А 26 вересня в афіші одразу 2 одноактних балети: «Кармен-сюїта» (Кармен — Катерина Кухар, Хозе — Ярослав Ткачук, Ескамільо — Олександр Стоянов, Доля — Єлізавета Гогідзе, Цуніга — Віталій Нєтруненко та ін.) та «Шопеніана» (виконавці — Ян Ваня, Юлія Кулик, Ганна Муромцева, Ольга Голиця, Юлія Москаленко).

Концерти солістів опери будуть проходити у супроводі роялю, а балетні концерти та вистави будуть проходити під фонограму. Опери заявлені в вересневій та жовтневій афішах будуть проходити у супроводі оркестру.

Зважаючи на існуючі обмеження, у період до 31 жовтня, театр працюватиме для глядачів 3 рази на тиждень — у четвер, п’ятницю та суботу.

Всі заходи проходитимуть без антракту, з максимальною тривалістю до 80 хвилин. Розміщення глядачів у залі здійснюватиметься відповідно до діючих карантинних вимог.

Вистави попередніх місяців, що раніше були перенесені на вересень та жовтень — знову змінюють дати показів на листопад та грудень.

Карантинна реальність вносить суттєві корективи у діяльність закладів культури, тому дотримання глядачами маскового режиму та соціальної дистанції є обов‘язковими. Також заходячи до театру необхідно пройти температурний скринінг.