У четвер до Валерія Вітера

Відомий український співак, композитор та художник, у минулому соліст легендарного гурту «Кобза», по четвергам запрошує до своєї затишної майстерні шанувальників якісної музики та душевної пісні на свої авторські концерти. Нещодавно відбувся 70-й концерт.

У четвер до Валерія Вітера

До свого ювілейного концерту пан Валерій обрав краще зі своїх численних програм. У першому відділенні прозвучали романси, які багато хто полюбив ще з дитинства, шедеври світової музичної спадщини, пісні про випробування, які випали на долю наших батьків у двадцятому столітті.

Під час другого відділення всі присутні на концерті мали можливість насолодитися красою української пісні. Розпочали його з відомого далеко за межами України твору «Там де гори й полонини». Звучали як пісні з репертуару гуртів «Березень» і «Кобза», так і нові пісенні твори. До кількох з них написав слова Микола Сядристий, також кілька пісень створив талановитий поет і композитор Вадим, який два роки акомпанував Валерію, а рік тому передчасно пішов з життя. Також співак виконав улюблену пісню Ніни Матвієнко, з якою його єднають багато років творчої дружби, «Сміються, плачуть солов’ї». Завершальним акордом концерту став твір «Стоїть гора високая», який Валерій Вітер виконав разом зі слухачам.

Найближчим часом читайте інтерв’ю з Валерієм Вітером.