Перестало битися серце Валерія Шептекіти

Відійшов у засвіти народний артист України Валерій Іванович Шептекіта. Більше 40 років актор присвятив Молодому театру. Зіграв кілька сотень ролей. Ніколи не залишався осторонь театральних справ, любив та підтримував молодь. Писав вірші, організовував театральні вечори та капусники.

Перестало битися серце Валерія Шептекіти

Актор ще зі шкільних часів багато часу присвячував творчій діяльності — вмів гарно співати, танцювати, малювати. Після школи мріяв стати скульптором.

Працюючи спочатку токарем на військовому заводі у м. Охтирка, Валерій Шептекіта брав участь у самодіяльності — співав у чоловічій капелі, як художник перед святами малював полотна. В Охтирському народному театрі грав різні ролі, перша з них — Микола з «Наталки Полтавки».

Доля привела 20-річного юнака до Сум, коли в Охтирку приїхав головний режисер Сумського театру. При театрі він закінчив студію та працював актором допоміжного складу, за що не отримував платні. Тому підробляв робітником сцени та скульптором у малярському цеху.

У 1963-му, маючи понад 25 зіграних ролей, Валерій Іванович вступив до Київського театрального інституту. А у 1979-му актор пройшов конкурсний відбір до новоствореного Молодіжного (зараз — Молодого) театру.

У першій прем’єрі театру «…З весною я до тебе повернуся» Валерій Шептекіта виконував роль Островського, а у відомій комедії «За двома зайцями» — Сірка. Неможливо забути його ролі з вистав «Сватання на Гончарівці», «Дядя Ваня», «Кайдаші», «Дівочий виноград», багато з яких гралися кілька сот разів!

Актор також зіграв більше чотирьох десятків ролей у кіно, брав участь в дублюванні фільмів.

Ми завжди пам’ятатимемо Валерія Івановича Шептекіту життєрадісною та небайдужою людиною, що не уявляла свого життя без Театру!

Щиро співчуваємо рідним та близьким.

Світла пам`ять!