Ковток класики від Київської опери

Під завісу театрального сезону Київська опера (Київський муніципальний академічний театр опери і балету для дітей та юнацтва) підготував для своїх шанувальників кілька нових прем’єр.

Ковток класики від Київської опери

Зовсім нещодавно відбулася блискуча прем’єра опери Ш. Гуно «Ромео і Джульєтта», на завершальному етапі робота над постановкою комічної опери Дж. Россіні «Шлюбний вексель, або Щастя на добу» та концертно-сценічною версією опери В. А. Моцарта «Так чинять усі жінки». А днями головний диригент театру, заслужений артист України Віктор Плоскіна презентував на Арт-сцені театру новий проєкт — концерт камерної музики «Кончертато».

Розпочали його Серенадою для духових, віолончелі та контрабаса Антоніна Дворжака. Подорож у світ музики продовжили Інтродукція та алегро для арфи, флейти, кларнета і струнних Моріса Равеля та Духовий квінтет Casban of Tetouan. Керрі Тернера. Українська музична спадщина була представлена Камерною кантатою № 3 на вірші Павла Тичини для сопрано та камерного оркестру Олега Ківи. А завершили концерт третьою частиною Дивертисменту для струнного оркестру Бели Бартока.

Вдячна публіка довго не хотіла відпускати зі сцени оркестр театру та солістів Олександру Д’яченко (мецо-сопрано), лауреата міжнародних конкурсів Григорія Амбарцумяна (скрипка), Ірину Горленко (флейта), Леоніда Матьошка (кларнет), Дмитра Тарана (валторна), Діану Шпильову (арфа).