Народ-герой героїв появляє

Нещодавно біля церкви Преображення Господнього у селі Поличинці, що на Вінниччині, в рамках Відкритого патріотичного фестивалю-конкурсу «Народ-герой героїв появляє» відбувся благодійний концерт.

Народ-герой героїв появляє

Відкриваючи мистецьку подію, Голова організаційного комітету фестивалю-конкурсу, ректор Київського університету імені Бориса Грінченка доктор філософських наук, професор, академік НАПН України, повний кавалер ордена «За заслуги» Віктор Огнев’юк зазначив: «Можна чути від багатьох, що не на часі сьогодні співати пісень. Але українці завжди перемагали з піснею! Українці завжди перемагали з вірою в Бога, у свої сили, у перемогу».

Українські народні пісні, вокальні твори українських композиторів прозвучали в супроводі кобзи та бандури. До програми концерту також увійшли інструментальні композиції — варіації на теми українських народних пісень, взірці сучасної музики, написані для виконання на бандурі. Глядачі мали можливість насолодитися виступом видатного представника старосвітської чернігівської кобзарської школи, унікального співака-музиканта, народного артиста України, лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка Василя Нечепи, грою та співом заслуженого артиста України, актора театру і кіно, кобзаря Тараса Постнікова, заслуженої артистки України, солістки тріо бандуристок Українського радіо Катерини Коврик, тріо бандуристок Національного академічного оркестру народних інструментів у складі Наталії Собуцької, Марини Вишневської та Ірини Сороки; почути в авторському виконанні музику композитора та аранжувальника, лауреата міжнародних конкурсів, соліста НАОНІ Георгія Матвіїва, якому майстерно асистувала в бандурному дуеті Марія Смолінська. До славної когорти знаних артистів доєдналися їхні юні колеги — учасники Відкритого патріотичного фестивалю-конкурсу «Народ-герой героїв появляє» Богдан Христенко та Поліна Алексеєва.

Голос бандури в руках віртуозів, давні та сучасні вокальні мотиви «розвіяли тугу», утвердивши віру в непереможність українського народу. Під час концерту були зібрані кошти — майже дванадцять тисяч гривень. Вони будуть спрямовані на допомогу пораненим бійцям Збройних сил України, які проходять лікування та реабілітацію в Головному військовому клінічному госпіталі в Києві.

А тим часом прийом заявок на участь у Відкритому патріотичному фестивалі-конкурсі «Народ-герой героїв появляє» триває. Запрошуємо молодь віком від 14 до 30 років продемонструвати свої патріотичні таланти! https://cpf.kubg.edu.ua/

Україна переможе!

Фото Павла Шевчука.