Присвята Довбушу

ПРЕМ’ЄРА концертної програми від балету, хору та оркестру «Стежками Довбуша» — це присвята одному з найвідоміших ватажків опришків. Це музично-хореографічна подорож місцями, пов’язаними із важливими для України історичними подіями того часу.

Присвята Довбушу

На глядачів чекає занурення у світ фольклору Покуття, Прикарпаття та Галичини, унікальна постановка надзвичайно енергетичного та сакрального танцю опришків «Аркан», запальна гуцульська коломийка, відроджені народні пісні про народного месника Довбуша, яскраві національні костюми, сучасні аранжування та відеопроекції.

У програмі органічно переплітаються вокальні, інструментальні та хореографічні номери на фольклорній основі регіонів Західної України («Аркан», «Марш покутських музик», «Коломийка», «Ватра», «Ой по-під гай зелененький ходить Довбуш молоденький», «Під облачком», «Верше, мій верше») та оригінальні постановки, які представляють національні ідеї та культуру регіону в більш пізній період (прем'єра хореографічної композиції «Львівські батяри», вокально-хореографічної «Присвята В. Івасюку» та ін.)
Постановний склад: Генеральний директор УАФЕА «Калина» — АНАСТАСІЯ КОМЛІКОВА, Художній керівник — Заслужений працівник культури — ОЛЕНА КУЦЕВАЛОВА, Головний балетмейстер — Заслужений артист України АНДРІЙ ДЕМЕЩУК, Диригенти Заслужений артист України — АНДРІЙ СЕМЕЛЯК та ІННА ГУК, Хормейстер — НАЗАРІЙ ТАРАСЕНКО.

АНАСТАСІЯ КОМЛІКОВА, генеральний директор УАФЕА «Калина»: «Стежками Довбуша» — це музично-хореографічна подорож тими регіонами, де відбувалися важливі історичні події. УАФЕА «Калина» намагалася подивитися не тільки в ретроспективі на ці регіони і показати їхнє фольклорне розмаїття, але і дати розуміння того, як розвивалися традиції, які були за часів Довбуша, показати більш пізні історичні моменти, а також захопити українську культуру початку і середини XX ст., зокрема культуру Галичини. Остання багато в чому ґрунтується якраз на тих естетичних і моральних засадах, які були близькі Довбушу.
Захід відбудеться 21 березня о 18:00 на сцені Київської опери на Подолі (Межигірська, 2).