«Свята ріка» — прем’єра нової пісні Святослава Бойка з нового сольного альбому «Солдати не говорять про війну»

8 червня на електронних майданчиках: Apple Music, Spotify, You Tube, You Tube Music, Pandora, Dezer, Amazon Music, Tidal, Napster, Anghami, iTunes, Amazon та новому власному Ютуб-каналі Святослава Бойка (https://www.youtube.com/watch?v=6Suasre3FjU) вийшла нова дебютна сольна пісня «Свята ріка», яка привідкриває завісу нового сольного альбому Святослава — «Солдати не говорять про війну».

«Свята ріка» — прем’єра нової пісні Святослава Бойка з нового сольного альбому «Солдати не говорять про війну»

Святослав Бойко — лідер рок-гурту «Широкий Лан», діючий військовий ЗСУ, молодший сержант.

Музикант прокоментував роботу над новим матеріалом, яка ведеться паралельно із фронтовою роботою:

«Збірка «Солдати не говорять про війну» — це результат пережитого, побаченого і почутого в часі російсько-української війни.

«Солдати не говорять про війну». Це інша музика, не та, яку я писав колись для «Широкого Лану». Пісні ШЛ були закликом до бою, до боротьби з одвічним ворогом.

Наші слухачі або воюють, або самовіддано допомагають фронту, я сам воюю. Тож зараз я прагну вже більш спокійної, виваженої музики, текстів, які черпають почуття із самих глибин, коли слова проходять по оголеному нерву, але не ранять, а заспокоюють.

Перші результати роботи можна порівняти з відчуттям, коли після зими в один день виходиш на вулицю, вдихаєш повітря на повні груди і розумієш, що настала весна.

Звісно, дистанційна творча робота має свої недоліки і мені інколи не вистачає отого творчого хаосу, коли в студії народжуються пісні.

Але завдяки цьому з’являється смак і до фронтової роботи. Я вже тішусь з того, що знайшов саме ту ціль, шлях до якої мене суттєво підтримує у воєнному сьогоденні".

Автором вірша, що став основою пісні, є поет і діючий військовослужбовець ЗСУ із псевдонімом Anatoliy Anatoliy. Пісня «Свята ріка» — перший результат творчої співпраці музиканта Святослава Бойка та Anatoliy Anatoliy. Далі планується продовження творчої колаборації в роботі над новим альбомом «Солдати не говорять про війну», назва якого є рядком одного із віршів поета.