Німецька компанія Rheinmetall Landsysteme пропонує Україні боєприпаси

Вона просить уряд Шольца дозволити постачати в Україну 100 БМП Marder, а також відповідні боєприпаси та навчанн солдатів загальною вартістю 153 мільйони євро.

Німецька компанія Rheinmetall Landsysteme пропонує Україні боєприпаси

Про це пише Welt am Sonntag.

Німецька компанія Rheinmetall Landsysteme звернулася до федерального уряду із запитом про дозвіл на постачання Україні 100 бойових машин піхоти Marder. Це перша подібна заявка від початку війни Росії проти України.

Запит на продаж БМП Marder надійшов до Мінекономіки Німеччини, звідки його направили до Федеральної ради безпеки, яку де-факто очолює канцлер Олаф Шольц. Тепер ця рада, до якої, окрім канцлера, входять дев’ять міністрів, має схвалити або відхилити заявку. Раніше Шольц ухилявся від прямих поставок важкого озброєння, зазначає німецька газета.

Rheinmetall Landsysteme готова в «найкоротші терміни» продати Україні 100 одиниць БМП Marder. Перші партії можуть бути доставлені протягом кількох тижнів.

«З міркувань конфіденційності ми, як правило, не коментуємо будь-які незавершені справи. В основному, у справах України ми діємо швидко та конструктивно: щойно надходять конкретні звернення, ми ініціюємо всі необхідні кроки і, якщо потрібно, погоджуємо їх у відповідальних за рішення відомчих комітетах», — зазначили в Мінекономіки.

Фактично документи були передані з міністерства до Федеральної ради в той же день.

Welt am Sonntag зауважує, що за останні кілька тижнів неодноразово було помічено, що Мінекономіки на чолі з Робертом Габеком, який представляє партію Зелені, розглядало заявки на озброєння для України набагато швидше, ніж Міноборони на чолі з Крістін Ламбрехт із Соціал-демократичної партії, куди також входить канцлер Олаф Шольц.