За неповні 5 місяців 2022 року Енергоатом сплатив до держбюджету вже 8,9 мільярда гривень

Сьогодні, 19 травня 2022 року, ДП «НАЕК «Енергоатом» перерахувало до державного бюджету України ще частину чистого прибутку за 2021 рік – майже 2,6 млрд грн.

За неповні 5 місяців 2022 року Енергоатом сплатив до держбюджету вже 8,9 мільярда гривень

Таким чином, за неповні 5 місяців поточного року Компанія загалом сплатила до бюджету вже 8,9 млрд грн, що в 1,9 раза більше, ніж за січень – травень минулого року.

На запитання журналіста, навіщо НАЕК це робить в умовах стрімкого скорочення обсягів виробництва, розбалансованого ринку електроенергії, кризи неплатежів на ньому та суттєвого навантаження на Енергоатом з ПСО, керівник Компанії Петро Котін відповів: «У першу чергу, ми патріоти своєї країни. Тож розуміємо, як тяжко нашим захисникам на фронті, скільки всього вони потребують для швидшого наближення нашої перемоги. Тому ми й відмовилися від механізму розстрочки виплат, який сьогодні дозволяє платникам податків розтягувати їх виплати у часі. Заробляти будемо, коли настане мир. Тоді нам знадобляться кошти для відбудови ЗАЕС та прискореного розвитку атомної енергетики держави. А зараз все має бути для фронту – все для Перемоги! »

Нагадаємо, що Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків висловило Енергоатому особливу подяку за фінансову підтримку нашої держави у цей складний період.

Написати нам FB IG YT TW