В МОН ознайомили Міністра закордонних справ Великої Британії з нагальними потребами української освіти

Сергій Шкарлет відзначив, що Велика Британія є надійним другом, стратегічним партнером та одним із найпотужніших соратників України.

В МОН ознайомили Міністра закордонних справ Великої Британії з нагальними потребами української освіти

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет під час робочого візиту на Світовий освітній форум 2022 провів зустріч із Міністром закордонних справ Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Вікі Форд.

«Уряд Великої Британії сприяє здійсненню академічних досліджень українських учених, зокрема передбачив для науковців пакет допомоги в розмірі 3-х млн фунтів стерлінгів. Також надзвичайно важливою підтримкою для України є припинення співпраці з рф у науковій сфері», — зазначив Міністр.

Сергій Шкарлет розповів пані Вікі Форд, що через військову агресію росії українська освітня та наукова інфраструктура зазнають великих руйнацій. У зв'язку з цим, Міністерство визначило основні освітні напрями, що наразі потребують підтримки партнерів. Міністр передав на ознайомлення пані Вікі Форд пакет проєктних пропозицій із потребами для вирішення нагальних проблем української освіти і науки у воєнний та післявоєнний періоди.

Зі свого боку пані Міністр зазначила, що Велика Британія готова здійснити експертизу цих пропозицій та допомогти в їхній реалізації.

Крім того, під час форуму Сергій Шкарлет зустрівся із представниками глобальної компанії в усіх цифрових сферах Amazon. Вони обговорили можливість реалізації спільних проєктів у галузі освіти.