У центрі Єревана почалися зіткнення демонстрантів і поліції

У столиці Вірменії не припиняються протести прихильників опозиції проти прем’єр-міністра Пашиняна. Демонстранти заблокували будівлю МЗС.

У столиці Вірменії поновилися масові акції протесту з вимогою відставки прем'єр-міністра Нікола Пашиняна. Вранці у вівторок, 24 травня, сутички опозиційних демонстрантів і поліції почалися біля будівлі МЗС у центрі Єревана.

За даними ЗМІ, біля будівлі МЗС зібралося кілька сотень опозиційних демонстрантів. Учасники протесту заблокували всі виходи з будівлі і намагаються відтіснити поліцейських, ті опираються та підтягують нові сили. Прибічники опозиції намагаються прорватися всередину відомства і переконати дипломатів поповнити лави протестувальників. А головна вимога, як і раніше, — відхід прем'єра Пашиняна у відставку.

Раніше група опозиційних депутатів увійшла до будівлі МЗС, щоб заявити, що опозиція не давала владі мандатв на здачу Арцаху (частина Азербайджану) і Вірменії. Віце-спікер від опозиційної фракції Вірменія Ішхан Сагателян заявив, що президент Азербайджану Ільхам Алієв повідомив напередодні турецькому президентові Реджепу Ердогану, що на зустрічі в Брюсселі із прем'єр-міністром Вірменії Ніколом Пашиняном за посередництва голови Євроради Шарлем Мішелем досягнуто домолевність про відкриття Зангезурзького коридору через територію Вірменії.