Сьогодні на Харківській площі в Києві висадили 4 тисячі лілій із Харкова

Більше 4000 тисяч цибулин 5-ти сортів лілій сьогодні висаджені на Харківській площі. Квіти столичним зеленбудівцям подарували харківські меценати, за що їм велика подяка від керівництва міста і киян. Про це під час висадження квітів повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Сьогодні на Харківській площі в Києві висадили 4 тисячі лілій із Харкова

За словами зеленбудівців, розцвісти лілії можуть уже цього літа. Висота деяких рослин, залежно від сорту, може сягнути більше метра. Загалом лілії вкрили 200 кв. м території Харківської площі.

«Ми дякуємо харків’янам за подарунок. Ці чудові квіти бачитимуть усі, хто прямує з Києва в напрямку Харкова і хто заїжджає до столиці. Я переконаний, що Харків швидко відновлюватимуть після страшних подій. І він може розраховувати на допомогу Києва», – сказав Петро Пантелеєв.

Він нагадав, що у столиці продовжують роботи з озеленення і благоустрою. Уже висадили понад 1600 дерев та близько 10 тисяч кущів. Також зеленбудівці працюють над патріотичними експозиціями з квітів, що створять у кожному районі міста. Одна з таких – символічна марка із зображенням українського військового на тлі російського корабля – вже висаджена біля станції метро «Лівобережна».