Департамент війни ОГП очолив Юрій Бєлоусов

Головний координаційний підрозділ притягнення до відповідальності за воєнні злочини посилюється. Департамент війни Офісу Генпрокурора очолив Юрій Бєлоусов.

Зазначається, що Юрій Бєлоусов був керівником Департаменту протидії порушенням прав людини у правоохоронній і пенітенціарній сфері і спеціалізованого підрозділу Офісу Генпрокурора з протидії катуванням.

Юрій Бєлоусов, кандидат соціологічних наук. Із 2016 по 2019 роки був виконавчиим директором ГО «Експертний центр з прав людини». До цього чотири роки очолював Департамент з питань реалізації Національного превентивного механізму в апараті Уповноваженого ВР України з прав людини. З 2010 по 2011 роки проходив службу у складі Миротворчої місії ООН в Ліберії. З 2008 — до 2010 рр був помічником Міністра внутрішніх справ — керівником відділу регіональних представників міністра Управління моніторингу дотримання права людини МВС України. 2000 закінчив Національний університет внутрішніх справ у Харківі — соціологія, право. Автор понад 50 публікацій.

«Роль слідчого судді у кримінальному провадженні»

«Роль прокурора на досудовій стадії кримінального процесу»

«Роль прокурора Спеціальної антикорупційної прокуратури на досудовій стадії кримінального процесу»