Вільнянськ та Оріхів отримають гуманітарну допомогу з Голландії

Представники голландської благодійної організації «Life line Ukraine» сьогодні передали нашій області дві вантажівки з гуманітарною допомогою. Її очільник розповів, що активно почали співпрацювати з Україною ще у березні, адже у зв’язку з воєнними подіями не могли залишитись осторонь.

Ми створили цю організацію, коли зрозуміли, що й досі йде війна і треба допомагати Україні. Наша команда співпрацює з різними регіонами, зокрема, з Запорізьким. Ми допомагаємо з медикаментами, продуктами, водою та іншими необхідними речами. Таким чином, за останні два місяці наша організація доставила в різні області 15 вантажівок з гуманітарною допомогою. Саме для Запорізької області ми передаємо каністри для води, ліки, там також є продукти з довгим терміном зберігання, — зазначив представник благодійної організації.

Вантажівки з гуманітарною допомогою попрямують до м. Вільнянськ та м. Оріхів. Там вона буде розподілена між містянами та вимушеними переселенцями.

— Ця допомога дуже важлива для наших містян та для тих людей, які змушені були покинути свої домівки та тікали від війни. Переселенцям ми також регулярно надаємо гуманітарну допомогу. У нашому місті наразі перебуває понад 600 людей, які приїхали до нас не тільки з Запорізької, а й Донецької та Луганської областей. Тому я дуже вдячна нашим друзям з Голландії за те, що вони подбали про моїх містян й про внутрішньо переміщених осіб. Ми намагаємося піклуватися про всіх, тому нам вкрай важлива така допомога, — розповіла міська голова Вільнянська Наталія Мусієнко.

Варто зазначити, що обласна влада продовжує тісно співпрацювати з міжнародними благодійними організаціями. А з дружніх країн Європи до Запоріжжя майже не щодня надходить різна гуманітарна допомога.