Україна має створити музей з подіями повномасштабного вторгнення рф

Кожному місту, де йшли бої, повинні бути присвячені окремі павільйони.

Про це під час прямого ефіру на i-ua.tv розповів народний депутат Олег Дунда.

«В Україні немає музеїв у русі. Такий, щоб був схожий на атракціон. Ізраїль свого часу це зрозумів і зробив дещо схоже. Тому країна наскільки потужна, бо кожен ізраїльтянин розуміє свою історію. Кожен громадянин знає, чому він має боронити свою країну.

Під час цієї війни ми зобов'язані зробити своєрідний меморіал, де будуть зібрані абсолютно всі події війни. Поділити його на окремі простори. Наприклад, в одному з них відчути себе захисником Азовсталі. Відчути це світло, звуки, температуру. В іншій секції потрапити у простір Бучі. Відчуваєш на собі 5 градусів тепла, падає сніг, скрізь — темінь. І ти бачиш загиблих зі зв'язаними руками за спиною, чуєш гуркіт танків, постріли зброї і крики.

Тоді не треба буде пояснювати, адже кожен на власній шкірі відчує той біль. Або переходиш в інший павільйон і потрапляєш у Бородянку. Бачиш, як падають бомби і руйнуються багатоповерхівки. І це буде більш доступно, чим якби ти це прочитав у підручнику", — розповів Олег Дунда.

На думку гостя програми, у музеї війни все має бути реалістично, як у комп'ютерній грі. Щоб відвідувач відчув себе пілотом того гелікоптера, що доставляє зброю до Маріуполя та іншими героями.

Світ повинен знати не тільки про Патрона і «русскій корабль», а й про інші події та трагедії війни. Це має бути історія про силу і мужність українського народу.