Варто вже перестати нам бути радянським народом, — офіцер ЗСУ Михайло Скляр

Українцям необхідно позбутись радянської спадщини і виховувати свою громадянську індивідуальність.

Про це під час прямого ефіру на i-ua.tv заявив підприємець, офіцер ЗСУ Михайло Скляр.

«Хтось думає, що прийдуть фронтовики і почнуть наводити лад в країні. Це вже було під час АТО. Суспільство хотіло, щоб повернули атовці і все вирішили. Але вони прийшли, а порядку немає. Бо це все наший громадянський інфантилізм.

Треба підвищувати свою громадянську свідомість, бо без цього ніяк. Це коріння всіх наших проблем у владі. Доки громадянська свідомість на такому низькому рівні, яка вона є. Доти ми не зможемо народити лідера, як Ерхард наприклад. Доти ми будемо очікувати на чарівника. Треба перебороти свій інфантилізм. Варто перестати бути радянським народом, а треба ставати індивідуумами й громадянами своєї країни", — зауважив Михайло Скляр.

На думку офіцера Збройних Сил, громадянин — це перш за все людина, яка бере на себе відповідальність за свою власну країну. Михайло Скляр закликає не боятись братись цю відповідальність. А також, перестати перекладати її на якийсь тонкий прошарок суспільства, як атовці.

«Дехто в країні любить запастися попкорном і жити в режимі очікування „А що ж буде?“. Треба діяти, ставити питання владі, треба її критикувати і не боятись. Нам треба чітко розуміти, які лідери нам потрібні і які кроки вони мають робити. Покладатись на когось — нічого не вийде. Тут у мене повний песимізм. Не очікуйте, що прийдуть фронтовики зі зброєю і почнуть щось робити. Бо ми цю зброю здамо. А якщо щось робити для процвітання нашої країни, то доведеться усім разом», — вважає гість програми.