Відновлення військових прокуратур: Матіосу більше пасує посада головного військового диригента — експерт

Після відновлення військової прокуратури у скандального екс-військового прокурора А. Матіоса теоретично є шанс очолити орган, проте йому більше пасує посада головного військового диригента.

Про це під час прямого ефіру повідомив ветеран прокуратури України, полковник юстиції запасу, адвокат Анатолій Маркевич.

«Стільки шкоди правоохоронній системі в армії, військовій прокуратурі та військовій юстиції, ніхто не спричинив, як він. Розформування військової прокуратури було зроблено, щоб позбутися Матіоса. Після того, як Генпрокуратуру очолив Рябошапка, який не мав відповідного досвіду та не знав, як працює прокуратура, тому для того, щоб позбутися Матіоса, вирішили ліквідувати всю військову прокуратуру», — сказав А. Маркевич.

За його словами, у Матіоса є шанс поновитися на посаді, або ж очолити військову поліцію у разі її створення.

«Теоретично шанс є. Але не думаю, що після того, як Матіос став одіозною особою, з ним хтось захоче зв’язуватися. Його поновили на військовій службі за рішенням суду, але не на посаді військового прокурору. Він є військовослужбовцем, якого неграмотно звільнили. Проте в нього немає законних підстав претендувати на високі посади. Матіосу більше пасує посада головного військового диригента. Він за першою та основною освітою є воєнним диригентом та музикантом. А ось допускати його на інші посади — буде безглуздістю», — резюмує А. Маркевич.