Якщо не змінити економічну стратегію у країні, кількість збіднілих українців зростатиме, — Юрій Смелянський

Влада й досі не визначилась, яку модель економічних відносин планує будувати. Наразі, всі проблеми в секторі економіки списуються на війну. Але так далі тривати не може.

Якщо не змінити економічну стратегію у країні, кількість збіднілих українців зростатиме, — Юрій Смелянський

Такої думки дотримується економічний експерт Юрій Смелянський. Роздумами він поділився під час прямого ефіру на i-ua.tv.

«Існують процеси зовнішнього і внутрішнього інвестування. Є така модель, коли основним інвестором розглядається громадянин держави. Це якраз отой внутрішній інвестор. Дуже гарний приклад — це США. Там кожен працівник має пакет цінних паперів, які гарантують пасивний дохід і тим самим, зміцнюють бюджет країни.

Внутрішнє інвестування — це якраз і є ефективний інструмент подолання бідності, тобто підвищення споживчих можливостей громадян. З іншого боку, щоб такий дрібний інвестор був, потрібно цю бідність подолати. Замкнуте коло", — вважає Юрій Смелянський.

Економічний експерт вважає, що перші, хто основними внутрішніми інвесторами мають виступати це малий та середній бізнес. Але, на його переконання, він зараз в країні нищиться: підприємцю в Україні місця немає.

Основна проблема — податкова система не дає бізнесу розвиватись. Якщо чиновники тільки говорять про подолання бідності, але нічого для цього не роблять, кількість збіднілих людей в країні тільки зростатиме.

Читайте також


Україна на 80% може забезпечити внутрішній ринок власною рибою — Ігор Бузевич

В Україні відбулися зміни у нормативних вимогах до провадження господарської діяльності в галузі рибного господарства, а саме розведення риби. Саме через це почали страждати рибогосподарські підприємства. Що не так з режимом СТРГ, навіщо він потрібен і про перспективи забезпечення внутрішнього ринку власною рибою, журналісти i-ua.tv запитали у завідувача відділу вивчення біоресурсів водосховищ Інституту рибного господарства НААН України Ігоря Бузевича.

Рекомендовані публікації