Україна вимагатиме зміни рішення щодо відмови у проведенні «Євробачення-2023»

Як стверджує Ткаченко, Україну поставили перед фактом щодо перенесення проведення конкурсу в іншу країну без обговорень інших варіантів. Він пропонує продовжити перемовини щодо можливості організації конкурсу в Україні.

Україна вимагає додаткових перемовин щодо організації «Євробачення-2023» на своїй території. Про це у п'ятницю, 17 червня, заявив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у відповідь на рішення Європейської мовної спілки не проводити конкурс в Україні через брак певності у безпеці.

«Україна не згодна з характером прийняття такого рішення — коли нас поставили перед фактом без обговорень можливостей інших варіантів. Та вважає, що має всі підстави на проведення подальших перемовин та знаходження спільного рішення, яке буде задовольняти всі сторони», — написав Ткаченко.

Міністр наголосив, що держава чесно виграла «Євробачення-2022» та виконала всі умови у зазначені терміни щодо процесу узгодження його проведення на території України, зокрема надала відповіді та гарантії щодо норм безпеки та можливих місць проведення конкурсу.

На думку Ткаченка, проведення пісенного конкурсу в Україні буде потужним сигналом для всього світу, що він підтримує державу. «Ми будемо вимагати змінити це рішення, тому що вважаємо, що зможемо виконати всі взяті на себе зобов’язання, про що було неодноразово наголошено Європейській мовній спілці», — зауважив міністр.