В Україні випустять Конституцію, створену українцями та локальними художниками

Київська студія Kultura разом з українськими художниками й дизайнерами 30 червня запустила проєкт «Наша Конституція» з метою випустити книгу з текстом Конституції України, який напишуть власноруч сотні громадян.

В Україні випустять Конституцію, створену українцями та локальними художниками

«Конституція України складається з 14 розділів і 161 статті. Тож ми зберемо 950 учасників (рівно стільки у конституції абзаців та заголовків). Кожен учасник напише один абзац своєю рукою. Ми зберемо їх усі у книгу, яку супроводимо дитячими малюнками, зробленими під час війни, та роботами українських художників й ілюстраторів», —зазначають автори.

Команда запрошує до участі кожного охочого громадянина України, «незалежно від того, де вони знаходяться». Для цього необхідно зареєструватись за посиланням. До проєкту вже доєднались художники Алевтина Кахідзе, Ярослав Солоп, Микита Кравцов, Анна Звягінцева, ілюстратори Олександр Грехов та Женя Олійник.

Проєкт має завершитись до Дня Незалежності України 24 серпня. Усі виручені від продажу кошти направлять на допомогу ЗСУ та мешканцям України, що постраждали від війни.