В Україні відбувається імітація боротьби з корупцією — експерт

В Україні створили багато антикорупційних органів але реальної боротьби з корупцією немає.

В Україні відбувається імітація боротьби з корупцією — експерт

«В Україні створили багато антикорупційних органів але реальної боротьби з корупцією немає. Пригадую боротьбу з корупцією, яка почалася в Радянському Союзі, ще при Андропові. Достатньо було попередніх органів розшукової діяльності КГБ та МВС, а також спеціальної слідчої групи прокуратури. Вистачало органів, які працювали. Але для цього треба було політичне рішення. Тобто, щоб органам не обрізали руки. Зараз же в Україні створюють органи, призначають на них „своїх“, які все це замилюють. Тому в Україні відбувається імітація боротьби з корупцією», — каже В. Шишкін.

За його словами, керівник САП дрібне та незначне положення. САП — лише один з підрозділів Генпрокуратури. Тому виникає питання, чому воно потрапило до вимог Європи, щодо вступу України в ЄС.

" Також виникає питання де результати діяльності НАБУ або інших органів. Нагадаю, що керівника НАБУ було призначено в антиконституційний спосіб. При цьому американці казали, що ми давимо їх ініціативи. Але ж вони є антиконституційними, тому треба в першу чергу поважати Конституцію України", — резюмує В. Шишкін.