Битва за Донбас: прогноз Міноборони Британії

Бойові дії в Донецькій області, ймовірно, будуть такими ж повільними, як і на Луганщині.

Битва за Донбас: прогноз Міноборони Британії

«Битва за Донбас характеризується повільними темпами просування та тим, що Росія масово застосує артилерію, зрівнюючи з землею міста. Бойові дії в Донецькій області майже напевно триватимуть у такому ключі», — кажуть розвідники.

В розвідці зауважують, що, на відміну від попередніх етапів війни, Росія досягла достатньо ефективної координації між принаймні двома угрупованнями сил. Це Центральне угруповання, яке, ймовірно, очолив генерал-полковник Олександр Лапін, і Південне, ймовірно, під керівництвом нещодавно призначеного генерала Сергія Суровікіна.

«Відносно швидке захоплення Лисичанська Росією поширює її контроль практично на всю територію Луганської області, дозволяючи їй стверджувати про значний прогрес у досягненні політичної мети, яку вона представила як безпосередню мету війни, а саме „звільнення“ Донбасу», — йдеться в повідомленні.

Також там зауважили, що після відходу українських сил з району Сєвєродонецька-Лисичанська «існує реалістична ймовірність того, що українські сили тепер зможуть відступити на більш придатну для оборони випрямлену лінію фронту».