Україна отримує гроші та зброю, але це не вирішує основну проблему з рф — експерт

Україна має перейти, на новий рівень. Ми отримуємо гроші та зброю, але це не вирішує основну проблему з росією.

Україна отримує гроші та зброю, але це не вирішує основну проблему з рф — експерт

Про це під час ефіру заявив політолог, директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик.

«Європа заради комфорту відмовилася від безпеки. Зараз вона за це платить кризою своїх інституцій, платить проблемами. Платить тим, що європейська спільнота, як ніколи відчуває себе слабкою проти інших світових потуг. Якщо війна в Іраку чи ісламський тероризм був десь там далеко не в Європі, і лише хвилі міграції викликали певний дискомфорт, то зараз війна відбувається в Європі, біля кордонів з ЄС. Війна в Україні стукає в двері кожного європейця. Тому зараз Європа переживає момент найбільших свої криз. Тому в ЄС все більше дивляться на досвід Британії. ЄС знаходиться в складному становищі. Тому їм доведеться повертатися не до риторики, а винаходити нові практики в протистоянні з рф», — каже Кулик.

За його словами, Україна має перейти, на новий рівень. Вона має зараз вікно можливостей для цього.

" Світ стоїть перед багатьма невирішеними проблемами, які сходяться саме в Україні. Зокрема, це питання глобального голоду, питання виживання та продовольчої безпеки світу. Також це питання, пов’язані з міжнародною торгівлею. Проте чиновники привезли на саміт в Лугано список потреб України. Просять гроші на відбудову, армію, патрони, енергетику, і тому подібні речі, замість глобальних речей, які стосуються всіх людей на планеті. Ми отримаємо гроші та зброю, але не вирішимо основну проблему з рф. Тобто ворог буде залишатися біля кордонів. Нашим онукам доведеться боротися з тим самим ворогом. А нам треба унеможливити цю ситуацію. А це можна зробити лише з точки зору людства. Саме так має бути вирішена російсько- українська війна", — резюмує експерт.

Читайте також


За час повномасштабної війни комунальні тарифи в Україні зросли на 20% - Андрій Павловський

Не дивлячись на обіцянки президента В. Зеленського, не підвищувати тарифи, за даними Держстата, за рік в Україні комуналка подорожчала на 12,7%. Чи варто чекати чергового підвищення ціни на електроенергію, газ, водопостачання та як захистити права громадянам, чиє житло зазнало руйнування, журналісти запитали в експерта з соціальних питань Андрія Павловського.

Рекомендовані публікації