Хто підставив Залужного?

Скандальне рішення Генштабу справедливо критикують всі, але дехто з критиків цілеспрямовано робитиме акцент на Головнокомандувачі СЗУ.

Хто підставив Залужного?

Протистояння політиків та військових продовжується, особливо гострим воно стало після розпорядження Генштабу ЗСУ, що наробило шуму, забороняючи чоловікам, які стоять на військовому обліку, залишати місце проживання/місце перебування.

Яку ж знайшли причину аби вдарити по Залужному? На це питання сьогодні в ефірі i-ua.tv шукали відповіді разом із Головою правління ГС «Національна асамблея України» Іваном Петуховим.

Залужний — жерства елементарної політичної підстави?

«Я взяв усі закони щодо норми, яка викликала стільки галасу та шуму. І от, що я можу сказати. Це замшіла, радянська норма. Яка тягнеться із далекого минулого. Сьогодні активно декомунізують пам’ятники, забуваючи про закони, які тягнуться із радянських часів, вдало мімікруючи під сучасні реалії. Ця ж система і досі діє в Україні, проте вона абсолютно не життєздатна. Вона чудово обслуговує бюрократів та панівний клас. Зважте, у радянському союзі функції офісу Президента також виконував певний орган, тоді він називався ЦК КПУ — центральний комітет компартії України який ні за що не відповідав але диктував свої правила. Сьогодні ми бачимо те саме», — зауважує Іван Петухов.

Дійсно, не можна не погодитися, особливо, якщо згадати нещодавній скандальний законопроект, який запропонували «Слуги Народу» і який би дозволяв командирам розстрілювати дезертирів і порушників. Авторами цього недолугого «шедевру» зазначені Мар’яна Безугла, Олександр Федієнко і Георгій Мазурашу. Останній є автором ще одного законопроекту, який суттєво розширює перелік категорій військовозобов'язаних, яким надано право на виїзд за кордон під час військового стану. Здавалося б, нонсенс. Проте, якщо замислитися, такі дії цілком логічні на фоні «злобного Залужного», який тепер має виправдовуватися і доводити, що обмеження на виїзд і дійсно потрібні. Недолугі спроби Генштабу пояснити нафталінове законодавство стали першою торпедою, яка вдарила по потенційному політику Залужному. І от і маємо, що в даній ситуації парламент має всі підстави, заявити: «як добре, що ми не віддали владу недолугому Залужному»… Відтак, рейтинг Залужного стрімко падає, а рейтинг Зе-влади йде вгору.

Із тим, що всю систему треба змінювати докорінно, погоджується і Голова правління ГС «Національна асамблея України» Іван Петухов.

«За кожним із наших Президентів стоять чиїсь гроші, великі гроші. На тлі цього росіяни завжди намагалися зламати українську владу, контролювати все, що відбувалося в озброєнні та у нафто-газових питаннях. Не буду фантазувати, як підставили пана Залужного. Але, якщо зараз почати вимагати довідку за перетин області… Це нісенітниця якась. Чимало людей працює в інших областях, приносячи користь країні. Якщо ми робитимемо ці обмеження у нинішній ситуації, чим ми відрізнятимемося від рашистів та їхньої системи? Думаю, нашу перемогу це точно не наблизить», — підсумовує Іван Петухов.


Джерело: i-ua.tv