Чи звільнить Зеленський Єрмака або про політику й політиканство під час війни

Міжнародний характер скандалів навколо деяких представників української влади набуває обертів. Так чи інакше, він провокує активність гравців нашої політсцени, зароджує нові політичні проекти, починається «пристрілка» по тим чи іншим фігурам, які волею чи неволею нарощують свій рейтинг, який може бути використаний в політичній боротьбі за владу.

Чи звільнить Зеленський Єрмака або про політику й політиканство під час війни

І все це відбувається в умовах війни, коли ворог прагне знищити нашу державу взагалі. У чому причина такого безпечного політиканства: підліткова інфантильність керівництва країни чи вони вже щось знають і готуються закріпитися надовго у владі повоєнної України?

Відповідь на це та багато інших актуальних питань шукали в ефірі i-ua.tv разом з політологом Ігорем Чаленком.

«Насправді, я думаю, що тут комбінована ситуація є і зовнішній фактор, і внутрішній, але, звичайно, маємо усвідомлювати, що після початку широкомасштабної війни в лютому цього року низці політичних сил довелося вимушено адаптуватися до нових умов. Однак внутрішні кулуарні моменти нікуди не ділися. Вже зараз політикум замислюється над майбутніми виборами, тому ми і спостерігаємо точкові намагання певних політиків виділитися. І не дивлячись на війну, українці все ж полюбляють політичну „перчинку“, тому і ловлять хайп на подібних темах, наприклад, як скандал з Єрмаком», — каже політолог.

Розкачувати інформаційний простір допомагають вкрай короткострокові теми, які живуть буквально день в інформаційному просторі. Їх мета — підняти інформаційний шум. Саме він і покликаний відволікати суспільство від реальної політичної активності та важливих соціально-економічних проблем.

Є й інша сторона медалі. Попри політичні скандали та чвари Зеленський продовжує триматися за свою команду, демонструючи свою політичну короткозорість не лише Україні, а й світу.

«Насправді, Зеленський за свою недовгу політичну кар'єру з дев'ятнадцятого року неодноразово підкреслив власну характеристику, що він вкрай цінує відносини зі своєю командою. Згадайте наприклад, ситуацію зі Шкарлетом. Пам'ятаєте, коли Зеленському на одному із недавніх інтерв'ю, які транслювалися на єдиному марафоні, задали питання, чого він не прибере Шкарлета? Президент відповів, що зараз є речі набагато важливіші аніж кадрова перестановка. Такі моменти у розумінні Зеленського зараз відходять на другий план», — констатує Ігор Чаленко.

Відтак з нормалізацією ситуації в країні, політологи не виключають можливості не просто кадрових змін, а й дострокових виборів в Україні.


Джерело: i-ua.tv