Лукашенко порадив, як Києву закінчити війну

Олександр Лукашенко вважає, що закінчення війни залежить лише від України.

Про це президент Білорусі заявив у черговому інтерв'ю, відповідаючи на запитання журналіста щодо завершення бойових дій.

«Усе залежить лише від України. Зараз особливість моменту в тому, що цю війну можна закінчити на більш прийнятних умовах для України», — сказав лідер РБ.

За його словами, для цього Київ має сісти за стіл переговорів і «погодитися ніколи не погрожувати Росії», а також відмовитися від розміщення на території країни «зброї, яка загрожує Російській Федерації».

Як вважає Лукашенко, НАТО «має дати гарантії», що з території України ніколи не буде загрози для РФ.

«Україні не треба РСЗВ, протиповітряна оборона, яка б'є на 200−300 км, 500 км. Не треба такі ракети. Навіщо? Україні треба те, що забезпечить мир у себе», — прокоментував він.

Також білоруський політик сказав, що «денацифікація», яку в Росії офіційно називають однією з цілей війни в Україні, — це «філософія». Основною причиною військової агресії він називає «безпеку російської території».

«Натовцям та американцям потрібна була війна. І вони робили все, щоб цю ситуацію створити, щоб підштовхнути до цього», — сказав глава сусідньої держави.

Лукашенко додав, що сьогодні вже не йдеться про виведення російських військ із захоплених територій Херсонської, Луганської і Донецької областей.