Етноспільноти України солідарні у протидії агресії рф

21 липня у будівлі Міністерства культури та інформаційної політики України відбулася консультаційна зустріч Міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка, першого заступника Міністра Ростислава Карандєєва та Голови Державної служби України з етнополітики та свободи совісті (ДЕСС) Олени Богдан з представниками етноспільнот України.

Зустріч пройшла у кросформаті (офлайн та онлайн). Учасники підкреслили важливість солідарності загальнонаціональному опору збройному нападу рф на Україну.

Учасниками зустрічі було погоджено розпочати підготовку широкої конференції, присвяченої опору етнічних спільнот України агресії рф та її наслідкам для етноспільнот України.

Також було обговорено можливість створення інформаційного проєкту «Народи України до поневолених народів Росії: слово правди», за допомогою якого з’явилася б можливість донести правдиву інформацію до етнічних народів рф про події в Україні та варварські дії окупантів.

Голова ДЕСС Олена Богдан та низка учасників також підкреслили важливість збереження інклюзивної державної політики, розпочатої в перші роки незалежності.