В Сєвєродонецьку всього одна швидка і майже нама лікарів

Росія та угрупування «ЛНР» не поспішають відновлювати лікарні чи хоча б привозити лікарів у зруйнованій Сєвєродонецьк. На все місто працює одна лікарня, в якій 40 місць, і одна машина швидкої допомоги.

В Сєвєродонецьку всього одна швидка і майже нама лікарів

У Сєвєродонецьку зруйновано 75% будівель лікарень. Зокрема, будівля міської лікарні Сєвєродонецька в аварійному стані та непридатна для надання медичної допомоги, проте там все одно працюють лікарі, бо цілої лікарні немає. З персоналу залишилися один лаборант, два лікарі-травматологи, терапевт, кардіолог та гематолог.

На все місто залишилась одна машина швидкої допомоги. Інші знищені, як і генератори, які постачали електрикою операційні. Попри це, людей оперують прямо на місці.

«Є безліч постраждалих, яких після захоплення міста нема кому лікувати. Евакуювати та перевозити пацієнтів важко, тому оперувати доводиться на місці. Для цього необхідний анестезіолог-реаніматолог, але ні Росія, ні влада так званої „ЛНР“, яка контролює місто, пошуком фахівців та відновленням медицини не займається. Тому спеціаліста шукають волонтери від РПЦ. Зарплату лікареві платити не планують», — пише видання.

Видання додає, що волонтери привезли в місто польовий стаціонар. Це 35−40 ліжко-місць без профільного поділу. Тут отримують допомогу жителі, літні люди та діти, що залишилися в місті.